Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Zondag 05-08: Kittens kijken

Voordat we weggaan - morgen al - had Rachel nog een wens. Sinds ze gehoord had van de kittens die bij het houtsnijwinkeltje woonden, wilde ze ze heel graag eens zien. Dus toen we 's avonds weer zoals altijd bij het winkeltje naar binnen stapten op zoek naar katjes om te knuffelen, vroeg ze of ze eens langs mocht komen om ze te bekijken. Ja hoor, dat mocht wel, en dus stonden we gisterenochtend gewapend met fototoestel en Poes weer in de winkel om op kittenkraambezoek te gaan.

We volgden de eigenaresse van de winkel naar achteren, door een wit tuinhekje. Rachel realiseerde zich pas op dat moment dat ze daadwerkelijk achter de winkel woonden. De kittens zaten in een aparte 'ren' op de veranda. Moekiepoes Calypso en rode kater Bootstrap lagen op een stoel vlakbij te dutten en zwarte kat Barbossa lag op een kastje achter de kittenren. Kat Kraken zwierf ergens anders rond, buiten zicht en buiten fotobereik.

Het waren inderdaad nog heel kleine katjes, een wriemelende massa van zestien pootjes, vier kopjes en vier mini-staartjes die over elkaar heen klauterden en klommen. Ze hadden duidelijk nog geen behoefte om op verkenning uit te gaan. Ze zagen er wel heel schattig uit, in verschillende kleuren wit en grijs-gestreept.

Rachel vroeg of ze er een mocht oppakken en dat mocht. Uitgebreide fotoshoot volgde: de vier kittens, Rachel met kittentje, de katten op de stoel... Moekiepoes liep op een gegeven moment naar de kittens toe en ging daar liggen. Etenstijd!! De kittens klommen en krioelden over mama en elkaar heen op jacht naar een tepel. Alleen een klein kittentje hield zich wat afzijdig, die leek wel te denken: 'Ik wacht wel even totdat het hier wat rustiger is, dan ga ik wel drinken...'

Etenstijd!

Ja, het was wel weer een zwijmelmoment. Natuurlijk droomde Rachel er al even van om er eentje mee te nemen, hoewel ook zij besefte dat dat niet kon. Alleen al omdat de kittens nog veel te jong zijn, en omdat we al drie katten hebben, om nog maar niet te spreken van alle inentingen en zo om een katje mee te mogen nemen naar een ander land. Maar goed, dromen is altijd leuk natuurlijk, en de foto's zijn schattig geworden.

Weer een wensje in vervulling gegaan.

Vorige - Volgende