Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Maandag 30-07: Op- en aftelwerk

We zijn hier nu een week. Volgende week - je ziet, het aftellen gaat eigenlijk alweer beginnen - zijn we al terug, misschien in een typisch Nederlandse regenbui, met koffers vol met vuile was, wat zanderige souvenirs en een hoofd vol herinneringen. Ik heb nog helemaal geen zin om terug te gaan, hoewel ik mijn wollige katertje wel mis. Het gaat gelukkig goed met hem, en met de twee poezedames ook. Geen zieke katten om ons zorgen over te maken!

Gisteren was het voor het eerst heerlijk zee-weer en konden we dus eindelijk een dagje doorbrengen aan het strand. Heerlijk! We vonden een plek met een paar lekkere ligstoelen en een klein plekje zand en installeerden ons.

De golven waren lang niet zo groot als de afgelopen dagen en dus had zelfs Esther er geen last van. We namen haar een paar keer wat dieper mee het water in. In tegenstelling tot bij het zwembad protesteerde Esther nu niet dat ze haar bandjes om moest.

Wanneer Harald en ik tegelijk in het water waren - wat eigenlijk elke keer wel het geval was - bleef er steeds een iemand bij de kinderen als die met ons mee waren zwemmen en ging de ander wat dieper, of zwom wat verder weg. Als de kinderen op het zand of aan de waterkant speelden, konden we allebei wat dieper.

De informatieboekjes en websites hadden trouwens geen ongelijk: de zee loopt hier echt heel geleidelijk af, waardoor je een behoorlijk eind kunt zwemmen en dan nog steeds kunt staan. Het maakt het spelen hier erg leuk, vooral als je een luchtbed meeneemt waar de kinderen op kunnen klimmen, vanaf kunnen plonzen, mama of papa eraf gooien, op mama of papa klimmen wanneer die op het luchtbed ligt, enzovoorts.Verder liggen er, zodra je een stukje uit de kust bent, ook echt helemaal geen stenen meer in het water. Groot voordeel: zee-egels hebben we hier nog niet gezien. Het nadeel is dan wel weer dat hier niet veel te zien is, dus snorkelen heeft weinig zin en het opduiken van leuke schelpen kun je ook wel vergeten.

We zaten ter hoogte van bar-restaurant Veggera, en hoewel dat er uitzag als een behoorlijk luxe lounge-tent was de service erg goed en de lunch-porties zeker niet te klein. De moeite waard om nog eens te bezoeken! We hebben daar een uurtje gezeten, al met al dus stevig gelunched en wat gedronken en gingen daarna weer naar de ligbedden terug. Al met al een lekkere hangdag. 

Vandaag hebben we - op uitdrukkelijk verzoek van vooral Rachel - weer aan het zwembad doorgebracht. Morgen wil ik toch wel weer iets gaan doen!

Lekker loungen
Lekker loungen bij Veggera.

Vorige - Volgende