Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Katten in Griekenland

Nadat we gegeten hadden was het Esther die ons spontaan voorstelde nog een wandeling te maken en wat te gaan snuffelen in winkeltjes. We liepen terug naar het dorp via een van de zijstraatjes die de zeeweg verbond met de hoofdweg en onderweg begonnen de meiden spontaan katten te tellen.

We hebben er dan ook alweer aardig wat gezien. De twee katten van het houtsnijwinkeltje, de zwangere kat in Kerkyra, een mama-poes met een van haar kittens tijdens een andere wandeling naar het dorp, woensdagochtend, en gisteren toen we uit het restaurant kwamen zagen we in een tuin daar vlakbij een rode kater, een lapjespoes en een kitten met zwarte dobbelsteenvlekjes op zijn rug.

Rachel en Esther proberen de katten te lokken om ze te aaien, maar meestal zonder succes. De zwangere poes in Kerkyra vond het allemaal wel best, ze lag op een stoel in de schaduw en opstaan en bewegen was duidelijk teveel moeite. De andere uitzondering zijn de katten van het houtsnijwinkeltje. Dat zijn twee knuffelkatten, vooral het katertje.

De eerste keer dat we de kater zagen, twijfelde ik warempel of het wel een echte kat was of dat die was opgezet. Mager, met een wat rattig, rafelig staartje, en hij lag doodstil, bijna verstijfd, op een stapel fotoboeken. Ik aarzelde om naar hem toe te stappen en bleef kijken totdat ik zag dat hij echt bewoog. Pas toen gaven we hem een voorzichig aaitje.

Katten
Kat met rafelige staart (Barbosa) en kat Kraken van het houtwinkeltje.

Toen  we een dag later in gesprek raakten met een nederlandse vrouw die in de winkel werkte, vertelde ze dat het helemaal geen oude kat was, hij was pas een jaar oud. Maar zijn staart was gewond geraakt bij een auto-ongeluk ("Net zoals bij Sterne, hé mam?" zei Rachel) en dat was nooit helemaal goed gekomen. Maar het was wel een ontzettende knuffel, die er vooral van hield om bij mensen op het hoofd te gaan liggen en dan te gaan slapen.

"Lekker, en dan zeker via de rood-verbrande schouders van al die toeristen," giechelde ik. We hebben nog wat doorgepraat over verschillende katten en zijn ook daarna nog een paar keer daar naar binnen gelopen om de 'toch niet zo oude oude kat' te zoeken en te aaien. Het is een van de weinige katten in Griekenland die lekker gaat spelen met een laserpennetje.

Schouderkat
Hij ziet er niet zo gezellig uit, maar het is een lieve knuffel... die mijn schouders een prima plekje vond.

Bij het houtsnijwinkeltje hoort ook nog een poes, die we ook een paar keer gezien hebben, en een stel kittens van net een week oud, die we nog niet hebben gezien. Als het aan Rachel ligt, gaan we binnenkort langs voor een kattenfotoshoot. Ze wil graag een album maken met kattenfoto's en -verhalen van allerlei katten die we in de loop van onze Griekse vakanties zijn tegen gekomen. Als ik zo terug kijk in mijn herinneringen, komen we dan vast een heel eind!

Bij een latere wandeling kwamen we kat nummer drie tegen. Een nieuw babbeltje - en een nieuwe knuffelpartij met een kat - volgde en nu heb ik ook meteen maar even gevraagd hoe de katten eigenlijk heten. Handig, omdat Rachel met de fotoshoot begonnen is en dan is het toch wel prettig om tenminste een paar Griekse katten de juiste naam te geven.

De kat die we gisteren knuffelden, op de foto, heet Kraken. De rooie die daar nog ergens rondloopt heet Bootstrap, de zwarte met het gemangelde staartje heet Barbossa. Mama poes heet Calypso en de vier kittens, die we nog niet hebben gezien (ze zijn dan ook pas net iets meer dan een week oud) heten Tia, Dalma, Sparrow en Davy Jones. Geinspireerd door Pirates of the Carribean, ja. Hoe raadde je dat zo?

Moekiepoes en Bootstrap
Moekiepoes Calypso en rooie Bootstrap.

We hebben een paar kattenverhalen uitgewisseld. Nog een paar mensen - en katten - die we gaan missen wanneer we terug zijn! Maar door deze periodieke knuffelpartijtjes missen we tenminste onze mieuwbeesten wat minder...

Vorige - Volgende