Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Maandag 29-07: Laatste dag

Ter ere van onze laatste dag zitten we nu bij een restaurant aan de zee, te wachten op ons english breakfast. Straks gaan we de dingen inpakken, daarna nog even zwemmen. Enerzijds jammer dat we gaan, morgen (vroeg!!), maar het wordt toch wel weer tijd. Mijn mamsie weer zien, de katjes weer knuffelen. Cor bedanken voor zijn goede zorgen. Binnenkort weer spelletjes spelen met vrienden, hopelijk nog een keer bij Dagmar en Kevin langs... Ja, het is wel goed.

Maar het was een fijne vakantie, met een lief dorpje, een fijn appartement, aardige eigenaren. We willen hier nog wel eens naar terug!!

Leuk om te vertellen: in de gang vlak bij ons appartement zit, boven een van de lampen, een zwaluwnestje. Het is een grappig gezicht om zo af en toe een zwaluw over je hoofd de gang in te zien vliegen, en als je dan naar het nestje kijkt zie je drie kleine koppies met wijd opengesperde bekjes al ongeduldig op mama te wachten. Schattig en heel onverwacht.

Zwaluwnest "Tsjiep!"

We hebben gezwommen na het inpakken, inderdaad, en zitten nu in het appartement, straks gaan we eten. De weekendtas is nog leeg, daar komen de handdoeken en zwemkleding in wanneer ze droog zijn. Ik loop net het balkon op: onze handdoeken, die van Esther... niet die van Rachel.

"Rachel, waar is jouw handdoek?" vraagt Harald.

''Hier, op onze kamer," klinkt het antwoord.

"Raap 'm dan even op van de grond en hang het over de balkonrand zodat het zo kan drogen," zegt Harald.

Rachel loopt met haar handdoek en bikini onze kamer binnen. "Hoe wist je dat die op de grond lag?"    

Tja, wat zullen we zeggen...

Esther's engels is al best wel goed. En een van haar favoriete films is, natuurlijk, "Free Willy" - omdat het over een orka gaat, uiteraard. Nu weet Esther uitstekend dat dat "Laat Willy Vrij" betekent. Maar overal langs het strand zie je hier "Free sunbeds for customers" (behalve bij die ene, waarbij stond "For costumers") en wij hebben verteld dat dat betekent "Gratis strandstoelen voor onze klanten".

En toen kwam Esther ineens met de droge opmerking dat ze wel wist wat "Free Willy" betekende - "Gratis Willy".

De laaste avond van deze vakantie hebben we gegeten  bij restaurant Christos aan het strand. Hier hebben erg lekkere mezeschotels. De meiden namen elk een club sandwich met friet erbij en baanden zich er elk dapper een weg doorheen. Tussendoor speelden ze bij het draaimolentje, knuffelden met een rondlopend katje - samen met drie andere Nederlandse kinderen, die duidelijk minder ervaring hadden met katten - en speelden in het zand.

Nu zitten we bij een cocktailbar. Rachel heeft een ijsje met drie bolletjes, Esther wilde een groot ijsje van de supermarkt en kreeg het

halverwege niet meer op. Dus in plaats van aan ail te sippen zit ik nu haar ijs op te eten.

Het is ondertussen aan het schemeren, bijna donker. Wanner we ons drinken op hebben geven we het zielige kittentje met het gebroken pootje nog een laatste knuffel en aaitje, misschien zeggen we de eigenaars van het appartement nog even gedag, en daarna is het tijd om naar bed te gaan.

Morgen gaat de wekker weer veel te vroeg...

De laatste zonsondergang...

De laatste zonsondergang... Afscheid van Petra