Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Vrijdag 26-07: Grondig strandhangen

Het is vrijdag, we hebben hier nog maar een paar dagen. Verlangen naar de katjes begint weer te wedijveren met de kriebel om hier nog langer te blijven, omdat we nog lang niet klaar zijn met lekkere restaurantjes opspeuren, rondplonzen in het zwembad, door de kleine straatjes te zwerven, genieten van het strand en van de zomerzon, van de kruidige lucht, de sterrenhemel 's nachts (veel minder strooilicht dan in Nederland, om maar iets te noemen!), het weidse uitzicht. We zijn vandaag weer naar het strand gegaan. De zee is zo glad als een spiegel - een paar kleine rimpeltjes, golven kun je het nauwelijk noemen - en helder als kristal. Jammer alleen dat het luchtbed dat we vandaag meenamen lek bleek te zijn, dus op de zee ronddobberen is er niet bij. In de zee dobberen, daarentegen, is heerlijk.

We zitten op wat volgen mij het mooiste plekje van het strand is. Bij een taverna met lekker eten, vlak bij een speeltoestelletje, een draaimolen, waar de meisjes geregeld spelen. Het strand is niet te breed en niet te smal, en zeker niet te druk. Vlak achter de strandstoelen waar we zijn gaan liggen, staat een eenzaam tafeltje op het strand, met twee stoelen en een parkbankje erbij. We kunnen dus aan het tafeltje gaan zitten, wat ikĀ  nu doe om te schrijven, of lekker gaan liggen op de bedden.

Ja, dit is pas grondig strandhangen!

Het is een paar uur verder. Het is ondertussen iets meer gaan klotsen, maar het water is nog steeds heerlijk. Ondertussen hebben we hier wat gelunched en krijgt Rachel zometeen een ijsje (Esther had al gehad). Wij hebben voor de namiddag nog voor onszelf een 'ouzo met meze' besteld - we zijn tenslotte in Griekenland en dan hoort zoiets er natuurlijk bij.

"With ice?" vroeg de serveerster. Nu had Harald net een paar dagen geleden een boekje gekocht over ouzo, met de achtergrond en met gerechten, en een van de dingen die daarin stond was dat je ouzo juist niet met ijs hoorde te drinken. Iets over de anijsolie in de ouzo die daar niet goed tegen kon. Dus nee, geen ijs.

We hebben Rachel eens verteld dat ouzo met water 'leeuwenmelk' genoemd werd, maar dat had ze kennelijk verkeerd verstaan. Want toen ze onze bestelling hoorde, vroeg ze: "Nemen jullie meeuwenmelk?"

Rachel met poes...

Het zou Rachel niet zijn als ze op het strand niet een kat vond om mee te spelen. Het is niet duidelijk of het jonkie hoorde bij het restaurant of dat hij ontdekt had dat de mensen bij een restaurant best bereid zijn wat te delen. Maar dit katje vond ons duidelijk heel lief, want toen we terug gingen naar het appartement, liep ze langs een groot stuk van de boulevard met ons mee - vooral met Harald, eigenlijk. Wel heel gezellig, en we moesten er best om lachen.

Achtervolgd!

We worden achtervolgd!