Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Vrijdag 19-07: Kerkjes kijken

Vanochtend zijn we dan naar de Agia Maria gegaan, de kerk op de rots van Petra. Indrukwekkend uitzicht toen we eenmaal de 114 (?) treden beklommen hadden, want inderdaad, de rest van het dorp kent nauwelijks hoogteverschillen.

Steile trap...

...114 treden? We hebben ze niet geteld...

We zijn natuurlijk ook nog even het kerkje in geweest ("Moet dat nou?" vroegen de meiden, want die zijn zeker dit jaar erg van het 'zon, zee, strand en laat de rest maar zitten'. Ja, dat moest.)

Binnen kon je kaarsjes aansteken en ik heb ze uitgenodigd er een aan te steken voor Romy. Dat hebben ze allebei gedaan en ik heb er naar staan kijken, mijn armen om hun schouders geslagen.

Daar tegenover stond een klein tafeltje met een aantal notitieboekjes en een doos die als een soort brievenbus dienst deed. Je kon hier, denk ik, een gebed opschrijven en dat in de doos doen, maar wat ze daarna met die briefjes deden, geen idee.

Ik schreef een briefje aan mijn vader. Kort gezegd vertelde ik hem van de kaarsjes, en dat weliswaar dit een Grieks-Orthodoxe kerk was, maar dat het allemaal facetten zijn van hetzelfde licht. En dat we hem nog steed ontzettend missen...

Kerk van Petra

Het uitzicht vanaf deze rots was ook indrukwekkend...

Daarna bezochten we een tweede kerkje, ditmaal in het dorpje zelf. Minder indrukwekkend, maar ook deze leek heel oud. Hier geen kaarsjes gebrand. We dronken daarna nog wat (behalve de kinderen, die aten een ijsje) en gingen daarna weer het zwembad onveilig maken.