Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Woensdag 17-07: Uitrusten en bijkomen

Ken je dat liedje van: "Today I'm not doing anything..."? Nou, dat zijn wij vandaag aan het doen. Eerst gruwelijk uitslapen, want gisteren heb ik de hele dag doorgelopen op maar anderhalf uur slaap en dat is niet veel. Uiteindelijk maakte Harald me wakker. We ontbeten in het appartement, op het balkon van de meiden - dat trouwens aanzienlijk groter is dan ons balkonnetje - met brood met honing, gebakken ei, melk of sap. Rachel en ik waren even naar het dorpje gelopen om honing te kopen en kwamen onderweg een van die auto's tegen waar we gisteren al over hoorden in de bus naar het appartement. Marktjes hebben ze hier nauwelijks op Lesbos, maar wel veel vrachtauto's die van alles verkopen vanuit hun laadruimte of bak: vlees, vis, vers fruit, maar ook tafels en stoelen: je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het op die manier. Dit busje bevatte fruit en dus liepen we hier weg met kersen en druiven.

En daarna gingen we naar het zwembad om daar verder te luieren. En dat hebben we ook zonder veel onderbrekingen gedaan. Eerst hebben we in het water rondgeplonst, behalve Harald, want die lag lekker op een standstoel te lezen. Daarna ging ik ook liggen, eerst om te lezen en daarna lui wat dutten. En toen ik weer enigzins wakker was, kleedden we ons aan en gingen het dorp in om een ijsje te halen. En daarna weer terug naar het zwembad - de dames en ik, althans, want Harald ging een wandeling maken door het dorp.

Uiteindelijk gingen we terug naar het appartement, douchen, omkleden, en een uurtje of wat rustig aan doen voordat we op weg gingen naar het dorp.

Tijd voor een wandeling. We zijn een flink eind door Petra gewandeld, kwamen een speeltuin tegen waar de kinderen zich een kwartiertje vermaakt hebben met schommelen, glijden en klimmen. Ze hadden nog wel langer willen blijven maar wij wilden ondertussen wel weer verder.

Strand Petra

De meiden op het strand van Petra

We hebben een restaurant gevonden wat er op het eerste gezicht niet heel leuk uitzag, maar bij nader inzien (als je een stukje naar achteren liep) het wel was. Er liepen ook veel katten rond en dat vonden de meiden dan weer helemaal geweldig. Het eten was er ook goed en kennelijk was dat wel bekend in de omgeving, want gaandeweg liep het hele restaurant vol. Uiteindelijk sloten we de dag af met voor de meiden een ijsje in de avondschemering en voor ons een cocktail.