Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Wat doen we met de kinderen?

Dit stukje is eerder verschenen in 'Ukkie verhaaltjes, 2008' met als titel "Rome, deel 2"

Nou, het plannen van de reis had nog heel wat voeten in de aarde. Vooral het stukje 'Wat doen we met de kinderen?' Thea's voorstel was: Esther naar Harald's ouders en Rachel bij haar. Dat leek mij niet zo'n goed idee, want dat is voor Esther wel heel erg lang. Allebei de meisjes bij Thea werd daarentegen ook lastig, aangezien Thea altijd maar aan één kind gewend was en met twee kinderen in dat kleine huisje is het al heel gauw heel druk.

Harald's ouders werden gebeld met de vraag of ze bereid waren om in de voorjaarsvakantie een nacht of drie de meisjes te hebben.

Er werd overlegd. Er werd teruggebeld. Ja, het kon, hoewel er nog wel even gepuzzeld moest worden. Ik beloofde terug te bellen wanneer we een definitieve datum hadden.

Na het horen over het gepuzzel zei Thea, in een poging de knoop gewoon door te hakken: "Dan neem ik allebei de meisjes wel. Tuurlijk kan dat." Maar dat vond Romy weer geen goed idee, en ten slotte hadden Harald's ouders al gezegd dat het in principe kon…

Uiteindelijk gingen we dan boeken. En daar bleek, moeilijk moeilijk, dat de voorjaarsvakantie al redelijk vol zat. Het hotel dat wij wilden hebben, ja, dat kon met precies één vertrekdatum. Het nadeel was dan wel dat we de late vlucht naar Rome hadden, de vroege vlucht weer terug en ontzettend hoge toeslagen om te vliegen…

Puzzel puzzel, reken reken. Andere vertrekdatum? Dat was iets gunstiger met vliegen (maar ook niet veel) en dan werd het een ander hotel. Maar welk hotel? En op welke data dan?

Na nog wat gepuzzel besloten Romy en ik dan maar naar de zomer te kijken. Dus werd er weer naar Castricum gebeld om Harald's ouders hartelijk te bedanken voor hun bereidheid om in de voorjaarsvakantie de meisjes te logeren te hebben, maar dat het qua boeken niet mogelijk bleek. Bijkomend voordeel was wel dat zij hun agenda niet hoefden om te gooien.

De zomer werd het dus. En dat was ook weer een gepuzzel, want de zomervakantie van de lagere school en die van de Hogeschool loopt nogal uiteen. Uiteindelijk bleek er maar een week of drie overlap te zijn, en we willen toch ook wel heel graag een paar weekjes met de kinderen op vakantie.

"Kun je Rachel dan niet een paar dagen thuis houden?" vroeg Romy wat geprikkeld. In augustus is het in Rome onaangenaam warm. Maar helaas: hoewel Rachel officiëel nog niet leerplichtig is, geeft het geen goed signaal aan de school als we haar meteen na haar eerste zomervakantie al thuishouden omdat wij zo nodig nog op vakantie willen. En Harald's vakantie ligt gewoon vast, de school begint op een bepaald moment en docent Harald wordt dan verondersteld gewoon weer te beginnen.

Er volgde dus nog meer gepuzzel, gereken en geschuif. Maar uiteindelijk hebben we geboekt, voor een vakantie van 6 t/m 9 augustus. Dus als er geen gekke dingen tussenkomen, gaan we dan.