Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Inleiding

In het verleden had ik al een aantal keer gezegd dat ik graag met mijn vader naar Rome wilde. Hij komt daar tenslotte vandaan, is er opgegroeid, en ik wil daar rondlopen en de plaatsen bekijken die voor hem van betekenis zijn. Natuurlijk kon ik altijd als toerist naar Rome gaan, maar dan zou ik alleen maar het Rome zien zoals het nu is en niet het Rome door de ogen van mijn vader. Maar jarenlang hield hij de boot af.

Het is een goede vriend van mijn vader geweest, Domenico, die Romy heeft over weten te halen om toch naar Rome te gaan. Vijf jaar geleden zijn mijn ouders er voor het eerst heen gegaan, en hoewel ze toen vooral de bekende toeristische plaatsen bezocht hebben, heeft dit bezoek wel de deur geopend voor ons bezoek aan Rome.

Harald en ik zijn twee jaar later samen met mijn vader naar Rome gegaan, terwijl Thea paste op Rachel. Het was een intensief bezoek, waarin ik een hoop dingen over mijn vader heb geleerd. Ik heb een videoverslag gemaakt van die dagen, maar er helaas niets over geschreven.

Sinds die tijd hebben we nog een paar maal gesproken over teruggaan naar Rome...