Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Dinsdag 08-02: Kopje koffie, glazenwasser?

Sinds ik het stuk over de glazenwasser heb geschreven, ondertussen toch al bijna een maand of vier geleden, hebben we geen glazenwasser meer gezien. Okee, de boodschap dat we niet langer van zijn diensten gebruik wilden maken was dus overgekomen. Helemaal goed. Maar het viel me op dat ik sinds die periode helemaal geen glazenwassers in de straat meer had gezien. Niet hier, niet bij andere huizen, gewoon niet.

Niet in de hele buurt, trouwens. 'Nico de glazenwasser' zag ik voor die hele episode geregeld rondscharrelen, hetzij hier in de straat of in de straten vlakbij, of bijvoorbeeld bij de Albert Heijn. Maar sinds dat stukje niets, nada, noppes.

Vandaag lag er ineens een briefje in de brievenbus. Althans, nee. De briefjes van 'Nico de glazenwasser' waren briefjes, dit was een heus foldertje, netjes gedrukt en keurig uitgedeeld. "Bent u geïnteresseerd en wilt u gebruik maken van onze diensten dan kunt u dit foldertje goed zichtbaar achter uw raam bevestigen." Ze vroegen €20,- voor het hele huis, wat op zich vrij aan de prijs is maar nog altijd minder dan wat hun voormalige conculega vroeg.

Na kort overleg hebben we het foldertje achter het raam geplakt en vijf minuten later stonden er twee mannen met ladders voor het huis en werd er driftig geboend en gezeemd. Helemaal geweldig.

Ik ben benieuwd of deze glazenwasser een blijvertje is. Maar hoe dan ook, vooralsnog hebben we weer schone ramen!