Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 15-03: Verjaardag en recensie

Rachel is jarig. Tien jaar.

Vanochtend hebben we het gewone programma afgewerkt: ontbijt op bed, verjaardagskaarten, cadeautjes. Het was iets vroeger dan gepland, want Thea hing al om tien voor acht aan de telefoon. Nu was Harald laat terug van schaken, dus die was nog hartstikke duf.

Rachel was daarentegen al klaarwakker en lag ongeduldig te wachten. Esther trouwens ook, want toen ik langsliep riep ze ons al. Na het telefoongesprek sleepte Harald zich naar beneden en maakten we alles klaar. Daarna kropen Rachel en Esther tevreden op de bank en gingen wij nog even dutten.

Rachel mocht kiezen wat we gingen eten 's avonds. Ze koos snackbarfood: patat en een mammoet, een grote frikandel. Harald en ik keken elkaar aan. Afgelopen week waren we al een keer vreselijk gaar en toen hadden we al een keer bij de snackbar gehaald, dus we hadden er eigenlijk helemaal geen zin in. We kwamen met een tegenvoorstel: uit eten gaan bij het Berenrestaurant. Gelukkig vond Rachel dat een goed idee...

Ze wil wel dat ik een recensie schrijf, dus hier komt -ie:

Restaurant: Bobbie Beer
Lokatie: Forum, Almere-Stad

Het is hier altijd druk en gezellig. We hadden meteen een tafel, zij het vrij dicht bij de deur. Het maakt de kinderen niet uit, dus ons ook niet. Ondanks de drukte kwam er vrij snel iemand naar ons toe, die vertelde dat er zometeen iemand zou komen voor het menu, maar of we alvast wat drinken wilden bestellen. En wilden we ook wat stokbrood en kruidenboter? Ja hoor, graag.

Rachel grote en zelfstandige meid: ze schoot een serveerster aan toen we klaar waren om te bestellen en gaf de bestelling ook helemaal zelf door. Even later kwam degene die ons de menu's had gebracht (de menukaart is tegelijkertijd de placemat hier) en vroeg of we wilden bestellen. Hadden we net al gedaan, maar bedankt!

Ondanks de drukte verscheen het eten prompt. De kaart is niet al te uitgebreid en duidelijk gericht op een jeugdig publiek, maar het eten is hier wel goed en de porties zijn ruim. We hebben smakelijk gegeten. De dames kregen hun portie niet op, en het was nog wel een kindermenu!

We bestelden nog een toetje - Rachel wilde een groot ijsje maar dat hebben we haar toch maar afgeraden. Toen ze hoorde dat je mocht bepalen wat voor smaak ijs je mocht kiezen verzoende ze zich met een ijsje in de berenbeker. Het zag er gezellig uit, ijs met slagroom, een koekje en smarties over de slagroom gestrooid. De bekers zijn uiteindelijk mee naar huis gegaan. En de meiden rolden moe maar voldaan in bed.