Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Donderdag 31-10: Feestje

Een dag of wat terug vertelde Rachel vol enthousiasme dat ze op donderdag bij haar vriendin een Halloweenfeestje ging geven. Leuk, maar de moeder van die vriendin is ziek en heeft dus niet altijd energie om kinderen over de vloer te hebben. "Dus als dat nou niet kan bij vriendin thuis?" vroeg ik.

"Dan doen we het gewoon hier," luidde het antwoord. Dat je dat nog moet vragen, mam!

"Oh? Fijn dat ik dat dan ook even weet," zei ik droog. Rachel komt wel vaker met dit soort verrassingen uit de hoek.

Maar het werd nog mooier, want gaandeweg werd er gevraagd of er meer kinderen mochten komen. "Loekie en Isabelle…"

"Maar kwam op donderdag Roos niet hier spelen?"

"Oh ja. Mag zij dan ook meedoen?"

Een dag later kwam de volgende mededeling. "Vriendin kan niet op donderdag, mag het vrijdag?" Nou is vrijdag de eerste dag van november en aangezien ik dit jaar weer mee wil doen aan de NaNoWriMo challenge (www.nanowrimo.org) en dit dus mijn eerste schrijfdag is, moest ik hier eerst even serieus over nadenken. Uiteindelijk heb ik toestemming gegeven, hoewel ik ondertussen ernstig overweeg om een gat in de tuin te graven om daarin te gaan zitten met een deksel op mijn hoofd totdat de horde weer weg is. Want ondertussen is de stapel uitgegroeid tot mogelijk zes kinderen.

Ach, eigenlijk heb ik er stiekem wel een beetje lol in. Ik heb nog een paar Halloween-versierinkjes gekocht (veel nepspinnenweb met een paar spinnetjes erin, twee pompoen-lampionnen om op te hangen en een slinger met een zwarte kat tegen een volle maan) en hier de huiskamer mee versierd.

Rachel loopt al helemaal te stuiteren bij het idee van lekkere griezelhapjes – ja, het blijft Rachel natuurlijk. Ze wil ook een griezelverhaal schrijven ("Heb jij een idee waar het over moet gaan, mam?") en vriendin-en-mede-organisator gaat de speurtocht uitzetten, ze willen een griezelfilm kijken ("Weet jij een spannende film, mam?" "Je hebt toch nog een film van De Griezelbus?" Oh ja!").

Kortom, het is compleet een eigen leven gaan leiden. Dus morgen, een dag na Halloween, houden we hier ons eigen Halloween-feestje. Fun! Maar ik denk niet dat er die middag veel van schrijven komt…