Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Vrijdag 14-09: Opnieuw het Timmerdorp

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het Timmerdorp. Want eind augustus, de laatste week van de zomervakantie, was het dan eindelijk zover: Rachel mocht naar Castricum.

Zaterdag waren Harald en ik al naar het Timmerdorp-terrein gegaan om daar onze activiteit te doen, want een belangrijk onderdeel van het Timmerdorp-gebeuren is dat de ouders ook hun steentje bijdragen. Dat kan van alles zijn: palen ontspijkeren aan het eind van de week, tijdens de week zelf helpen bij verschillende dingen, of van tevoren pallets slopen. Over het algemeen is dat een activiteit die niet heel populair is, de meeste ouders willen toch wel iets doen wanneer de kinderen zelf al bezig zijn, maar toen ik ons dit jaar inschreef bleek pallets slopen ineens in trek: de zondag zat al helemaal vol. Jammer, want anders hadden we dat kunnen combineren met het aanmelden en bandjes ophalen, wat zondag aan het eind van de dag moest gebeuren.

Enfin, het was die zaterdag redelijk mooi weer. Af en toe een pittige bui wisselde zich af met een heerlijk zonnetje en Harald en ik sloopten en timmerden er lustig op los. Het deed me denken aan timmeren en spelen op 'Het Landje' – het jeugdland in het Rembrandpark, vroegah, toen ik nog zelf een ukkie was. (Ja, ja, ik ben nu een ouwe taart, ik weet het.) Ondertussen speelden onze meiden bij mijn ouders.

Zondag weer terug naar Castricum, want Rachel moest haar armbandje ophalen. Alle kinderen krijgen zo'n bandje om, zodat de mensen weten dat er geen kinderen op het terrein komen en mee gaan timmeren die er niet horen. Ik liep met Rachel mee. Toen we terugwandelden naar het huis van Harald's ouders begon het te stortregenen.

Mooie gelegenheid om de regenlaarzen die we de dag ervoor voor Rachel gekocht hadden uit te testen! Ik had mijn stevige wandelschoenen aan, die kunnen ook wel tegen een drupje regen, dus Rachel en ik stampten en sprongen in elke plas die we tegenkwamen, met een brede grijns. We waren drijfnat toen we bij Chris en Mieke kwamen, maar dat zouden we ook zonder het plassenfestijn wel zijn geweest. Ik leende een droge broek van Mieke zodat ik niet tijdens het eten met natte plakbenen hoefde te zitten en Rachel kon gewoon droge kleren aantrekken.

Na het eten namen we afscheid van Rachel (die Poes weliswaar niet bij zich had, maar verder alle knuffels die ook maar een beetje op Poes leken: Poesjka, Miepie, Siepie, Pom en Griekse Poes, en natuurlijk het Boek van Poes) en Harald's ouders en gingen weer naar huis.

Dinsdag kwamen ze bij ons eten en donderdag was ik weer aan de beurt om naar Castricum te gaan. Op die dag werd namelijk de barbecue gehouden. Nou, geloof me, dat is een verhaal apart!

Naar de barbecue