Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 17-03: Timmerdorp

En na mijn optimistische woorden van vorig jaar dat Harald dit jaar aan de beurt was, zit ik hier toch weer te koukleumen. Het is nu kwart voor zeven en ik zit hier al sinds iets over half zes. Zelfs met een extra deken is het koud in de vouwstoel. Mijn optimistische idee om de isolatiebekers die in Harald's kerstpakket zaten te vullen met water om thee te maken werkte toch niet zo heel goed: de bekers sluiten niet zo goed en echt goed isoleren doen ze ook niet. Misschien handig voor een ritje in de auto, maar niet als je al uren zit te wachten. Misschien had ik toch die vuurkorf mee moeten nemen deze keer.

Er zijn wel wat voordelen vergeleken met vorig jaar. Het hek staat open, dus ik hoefde niet met de stoel en m'n spullen over het hek te klimmen. En het is minder koud: vorig jaar lag er rijp op de bankjes op het speelplein en nu niet. De bewolking is nu wel weg aan het trekken, dus hopelijk krijgen we straks ook nog de zon te zien en kunnen we een beetje opwarmen.

Tja, vorig jaar. Vier uur in de kou gezeten en uiteindelijk is Rachel niet eens gegaan: door omstandigheden hadden Harald's ouders niet de gelegenheid om haar steedes te brengen en te halen, en om nu elke dag vanuit Almere heen en weer te gaan, haar zelfs tussen de middag een paar keer op te halen, dat was ook geen doen. Maar een nieuw jaar, nieuwe kansen, en dus zit ik hier weer te bikkelen. Of te bibberen. Dat kan ook.

Maar het geeft me wel de gelegenheid om eindelijk weer eens een paar stukjes te schrijven en mijn schromelijk verwaarloosde website eens bij te werken. Dus...