Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zondag 29-01: Paardrijden

Rachel is nu twee keer naar paardrijles geweest. Nadat ze haar diploma B gehaald had mocht ze kiezen wat ze wilde doen: doorgaan met zwemles of iets anders. Het werd dus 'iets anders' en omdat  er verschillende kinderen uit haar klas op paardrijden zitten, had ze daar ook wel belangstelling voor.

We hebben op internet gezocht naar maneges in de buurt en uiteindelijk zijn we toch uitgekomen op een manage waar een paar van Rachel's klasgenootjes ook rijden. En vorige week gingen we er voor het eerst heen.

Het was slecht weer geweest de afgelopen week en dus was het terrein behoorlijk drassig en vol plassen. Rachel had nog geen rijlaarzen en ik nam me direct voor om als Rachel door wilde gaan, dit meteen de komende week voor haar te gaan regelen.
We werden meegenomen naar een stal om de hoek en daar werd een pony voor Rachel geregeld: een hele lieve Connemara-pony die Jezebel heet.

De pony werd gezadeld en gehalsterd en daarna mocht Rachel haar naar de bak leiden. Even later zat ze op het paard, in haar roze jasje, aan de lijn. Het zag er zo stoer uit! Er was nog een meisje bij dat ook voor het eerst reed. Daar zaten ze, achter elkaar, rondjes draaiend in stap. Ze moesten de teugels op een gegeven moment los laten: handen in de zij, oortjes van het paard aanraken, naar achteren reiken richting de staart. Ze mochten ook even in draf en proberen te lichtrijden. Daar had Rachel nog wat moeite mee. Ja, paardrijden is hard werken, dat werd wel duidelijk.

Maar Rachel vond het heerlijk! Na afloop vertelde ze dat ze meteen nog wel een paar rondjes wilde rijden, en toen ik haar die nacht een 'mama gaat slapen, welterusten' kusje gaf, werd ze half wakker en zei ze nog een keer dat ze wel weer een paar rondjes op Jezebel wilde rijden.

Volgende week weer, meisje!