Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 03-02: Sinterklaar… eh, sinterklaas

Jaja, het is weer bijna Sinterklaas. Sinterklaas is weer in 't land, trippeltrappel doen de paardenvoetjes, de maan schijnt door de bomen en het heerlijk avondje is ook weer bijna gekomen. Blij toe, zou ik bijna zeggen.

Ieder jaar nemen we ons weer voor om deze keer de stapel cadeautjes binnen de perken te houden. Heus. Een zak vol is meer dan genoeg. Echt waar. En natuurlijk nog wat chocoladeletters dan. Maar echt niet meer dan dat.

Hoe komt het dan dat er onder mijn bureau ondertussen vier grote pakken staan die niet eens meer in zo'n 'zak van Sinterklaas' passen? En dat er in de trapkast boven twee zakken vol staan met andere cadeaus? Oh ja, en de chocoladeletters liggen hier ook nog. Ik moet ze nog inpakken. En nog wat gedichten bedenken. 'Heerlijk avondje'… pffft!

Nee, ik vind het echt leuk, hoor. Op de avond zelf. Maar die voorbereidingen zijn een ramp. Hoeveel cadeautjes heeft Esther? Hoeveel Rachel? Loopt dat een beetje gelijk op? Heeft de een niet teveel en de ander te weinig? En de gedichten. Om de een of andere reden gaat het knopje voor het schrijven van gedichten pas op vier december om. Of op vijf december. En dan ben ik op het laatste moment bezig met dingen uit te printen, uit te knippen, op te plakken… Argh!

Dit jaar is het natuurlijk weer een beetje anders omdat Rachel nu 'het grote geheim' weet. Ze kan nog steeds immens genieten van het Sinterklaasjournaal en de problemen met het grote boek, het paard en andere belangrijke zaken, maar aan de andere kant weet ze ook dat het mama is die de boven de boel versiert wanneer we pakjesavond vieren en wil ze ook heel graag weten waar ik de pakjes verstop. En wil ze helpen met het versieren.

Hoe dan ook, mijn ouders komen maandagavond hierheen en ze blijven eten. Dan gaan Rachel en ik even met een smoesje naar boven ("Rachel moet helpen de huiskamer op te ruimen voordat we daar feest kunnen vieren", en Rachel kennende is dat meer dan gewoon maar een smoes). Ondertussen gaat Harald, zo is het plan althans, nog even schaken met Esther. Niet dat ik verwacht dat Esther erg haar aandacht daar bij kan houden, maar we moeten dat purretje toch een beetje af zien te leiden terwijl Rachel en ik boven de boel in orde maken.

Als 't nou maar met die gedichtjes ook wat wil vlotten, ben ik maandag hopelijk al Sinterklaar.