Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 19-03: Timmerdorp, nacht

Het is nu kwart over acht en ik zit hier al vanaf half zes of zo. Om half vijf ging de wekker en een kwartier later zat ik in de auto. Op weg naar Castricum. Vandaag is namelijk weer de inschrijving voor het Timmerdorp.

Er zijn maar 225 plaatsen voor en heel wat meer belangstellenden, en hier geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt.

Het kan nog altijd erger: de eerste mensen zaten hier al om kwart over vier, toen ik nog net in mijn warme bedje lag. Het is hier niet warm, overigens, hoewel de zon nu schijnt: op de houten bankjes en bij de speeltoestellen ligt rijp. De Castricummers die met de auto zijn gekomen moesten krabben, vannacht. En het was een heldere nacht, op het moment dat er geen dikke mistwolken langs kwamen drijven, dus je kunt raden hoe koud het is.

Ik heb er spijt van dat ik toch geen thermoskan geregeld heb en geen extra deken heb meegenomen. Een warme jas heb ik wel en een extra cape ook, ik had dikke sokken aangetrokken en m'n warme laarzen aan, maar na ruim twee uur helpt dat echt niet meer.

Eerder vanochtend heb ik wel van een lieve buurvrouw wat koffie gekregen (de eerste keer dat ik koffie zwart kon waarderen - niet zozeer de smaak als wel de temperatuur). En net een kopje warme kruidenthee, heerlijk.

Maar het is de moeite waard. Rachel vond het vorig jaar fantastisch en wil dit jaar heel erg graag weer. Zelfs Esther vindt het jammer dat ze nog niet mag.

De zon heeft ondertussen ook mijn stoeltje bereikt en met de kruidenthee erbij begint het wat draaglijker te worden. Er begint ook een eind in zicht te komen: de inschrijving zou beginnen om half tien. Er begint weer wat gevoel terug te komen in mijn tenen. Maar voor de volgende keer heb ik serieus ideeen voor twee dekens, een grote thermoskan met heerlijk zoete thee, en vooral: een vuurkorf.

Maar - giechel - volgend jaar is mijn knuf weer het haasje.

Het ziet er wel gezellig uit zo, in de zon. Een lange rij stoelen, waar mensen op zitten of weggekropen onder dekens in hangen. Sommigen zitten te lezen, op andere plaatsen zitten of staan mensen met elkaar te praten. Veel mensen kennen elkaar natuurlijk al.

Het hek, waar we vannacht nog overheen moesten klimmen – met behulp van een ladder die een handige ouder daar had neergezet – is nu van het slot af en de eerste mensen van de organisatie zijn de school al in gegaan. Het is nu negen uur. Nog een half uur wachten voordat de inschrijving begint. Ik zit redelijk vooraan, een ondernemende moeder die rond een uur of half acht aan het tellen ging kwam bij mij uit op nummer 52. Dan inschrijven en in een lekker warme auto weer naar huis.

En dan snel m'n bed in, nog een uurtje slapen...