Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Maandag 17-01: Herkenbaar, die oeps-momenten

Heel erg hoef ik me er niet voor te schamen, voor mijn oeps-moment van vrijdag, zo blijkt. Want een dag later kreeg ik een mailtje van iemand die mijn verhaaltjes geregeld leest, en daar stond het volgende in:

"Ach Rebecca, het kan nog erger, hoor!

"Het was zaterdag 8 januari, ik hielp Bastiaan zich klaar te maken voor het voetballen (om half 8 in de ochtend, op zaterdag!), zegt hij onverwachts op een zeer pinnige toon 'en trouwens, ik was gisteren kóekiemonster.....' Ahhh shit, kon ik alleen nog maar denken, ja ik wist het de hele week alleen net even niet meer op donderdagavond. OP de vraag of hij zich erg rot voelde, zei hij: 'Ik zag het na LaLuna op de lijst en dacht ohoh....'

"Aangezien ik contactouder ben van zijn klas, heb ik even met de juf gemaild, een jolige mail met als slotvraag ' zal ik het dan maar maandag goedmaken?????' met een positieve reactie terug. Als ik de koekjes maar vooral aan de juf zou geven. Goed, zondag met plezier koekjes gemaakt, zonder Bastiaan. Hij hoefde niet meer, maar ik moest het zonodig goed maken, toch???? En na mijn jolige mail met de juf kon ik niet meer terug. Dus uiteindelijk is hij toch in een later stadium koekiemonster geworden.

"Zo zie je maar, het overkomt echt iedereen minstens 1x per kind."

Nou, dat sterkte me dan alweer.

En toen ik vandaag aan Rachel vroeg hoe het op school was, dacht ze diep na en zei toen opgewekt: "Leuk! Want Mijntje was vanmiddag koekiemonster!"

Dit begint me bekend in de oren te klinken, dacht ik. "Hoezo? Ik dacht dat dat altijd op vrijdag was, koekiemonster?"

"Jahaa," zei Rachel. "Maar Mijntje's mama was het vergeten!"