Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Maandag 08-03: Verstoppertje

Esther vindt verstoppertje een heel leuk spelletje. Afgelopen weekend heeft ze bij mijn ouders gelogeerd en toen we vandaag daar op de koffie waren (op maandag 'mist Esther oma altijd' en vraagt ze of we een kopje koffie kunnen komen drinken) wilde ze het spelletje weer spelen.

In een hoekje gaan staan en tellen, keurig tot tien, en daarna gaan zoeken. Dat gaat allemaal nog prima. Wanneer ze zichzelf moet verstoppen, daarentegen, moet ze zo hard giechelen dat ze onmiddellijk verraadt waar ze zich nu weer heeft verborgen. Ze heeft het ondertussen wel afgeleerd om zich steeds op dezelfde plek te verstoppen, of meteen op de plaats waar ik zelf net was verstopt.

"Nu moet jij gaan tellen," commandeert ze. Gehoorzaam ga ik in een hoek staan en tel. "Een, twee, drie…" Ik hoor gestamp van voetjes op de trap: kamerolifantje Esther gaat naar boven. Ik tel verder: "…acht, negen, tien, wie niet weg is is gezien, ik kom!" Ik sluip ook naar boven. "Esther, waar ben je?" roep ik. Natuurlijk hoor je dan geen antwoord te krijgen, maar uit de logeerkamer boven klinkt een helder stemmetje.

"Hi-ier!" klonk het vrolijk.