Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 29-07: Vakantietijd

Ja, het is hier behoorlijk lang stil geweest. Eerst drukte hier, en daarna rust, erg veel rust, in de vorm van bijna twee weken Corfu. Te zijner tijd komt daar nog wel een verhaaltje over bij de vakantieverhalen, maar de korte samenvatting luidt: zwembad, veel rustig aan doen, lezen, zwemmen, wat wandelen, lekker eten, en nog meer zwemmen. Er was geen kinderbadje bij, maar dat maakte niet uit: zwemvleugeltjes aan en Rachel plonste met veel enthusiasme het bad in, om er bijna niet meer uit te komen. Behalve voor appelsap en ijs. Esther had meer moeite met het zwembad, maar heeft na lang aarzelen ook aardig wat rondgepoedeld.

We zijn dus allemaal behoorlijk uitgerust en behoorlijk bruin. Esther is steeds meer aan het babbelen en produceert al behoorlijke zinnetjes voor haar doen: "Esther mama sjootje zitten!" is bijvoorbeeld een veel gehoorde kreet.

Ach, en de katjes waren zo blij ons weer te zien! We hebben een stel malle katten: de meeste katten reageren dodelijk beledigd als baasjes op vakantie zijn en kijken je dagen niet meer aan. Maar nee hoor, die nacht lag ik met Sterne op m'n voeteneinde, op zijn vertrouwde plekje – toen hij eenmaal ging liggen, want voordat hij ging liggen moest hij natuurlijk nog even flink geknuffeld worden – en even later ging Frain naast m'n hoofdkussen liggen. Ja, zeg, stel je voor dat ze weer weggaan!

Wat dat betreft moet ik ze teleurstellen: volgende week gaan we weer een paar daagjes weg.

Binnenkort meer, maar voor nu geldt: we zijn er weer.