Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Maandag 25-08: De vloek van de apparaten...

En schreef ik een paar maanden geleden niet dat er nu wel zoveel hier kapot was gegaan – wasmachine, server, wasdroger, auto – dat ik hoopte dat het daarmee wel even afgelopen zou zijn?

Nou, niet dus.

Woensdagavond is mijn avondje 'vrij', een avond waarop ik naar vrienden ga (Harald's 'vrije avond' is op maandag, dan gaat hij schaken), en dan is het voor Rachel nog even 'papa-avond'. In plaats van voorgelezen worden mag ze dan samen met Harald televisie kijken, even gezellig een momentje met z'n tweeën.

En deze woensdag, net toen ik op het punt stond om weg te gaan, zette Harald de tv aan voor de 'papa-avond' – en toen, pats! Televisie naar de vaantjes. Zo te zien de beeldbuis, want er kwam nu helemaal geen beeld meer.

Gelukkig hebben we nog een reserve-tv, dus arme Harald sloeg aan het sjouwen: het grote loeder van boven werd in een hoek gemanoevreerd, de tv beneden losgekoppeld en – gelukkig is die niet zo zwaar – naar boven getild. De boel daar weer aansluiten, mopperen omdat de bijbehorende afstandsbediening onvindbaar was. Een dag later werd deze terug gevonden in een la beneden. Dvd weer aan en toen kon de papa-avond eindelijk verder gaan.

Maar goed. Nu maar hopen dat de koelkast beneden het nog even volhoudt. Voorlopig kunnen we hier even mee voort, maar ik zou toch wel graag weer een ander tv'tje hebben voor boven. De reserve-tv is ook niet meer de jongste, tenslotte, en met ons geluk met apparaten de laatste tijd zou het me niets verbazen als deze ook vandaag of morgen de geest geeft...

Echt, er rust een vloek op onze apparaten!