Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zondag 24-08: Schooltijd

Oh, natuurlijk was het niet allemaal drama, de afgelopen weken. Twee weken geleden is de school weer begonnen. Esther gaat nog steeds twee dagdelen per week naar de peuterschool, maar het zijn nu allebei ochtenden – omdat er minder kinderen naar deze speelzaal gaan, zijn er groepen samengevoegd en zijn de middagen vervallen.

Ik moet zeggen dat ik er niet rouwig om ben. Esther heeft haar middagslaapjes toch nog wel nodig, ze wordt moe en sjacherijnig wanneer ze die niet krijgt. En voor mij is het minder heen en weer-rennen. Nee, dit is wel prettig.

Rachel gaat weer als vanouds vier dagen per week naar school. Na zo'n zes weken uitslapen valt om tien over zeven opstaan weer even goed tegen! Maar ach, het ritme komt snel genoeg weer terug en Rachel heeft er nog steeds lol in om naar school te gaan.

Er zit nu een meisje in haar klas die er aanmerkelijk meer moeite mee heeft, elke ochtend dikke tranen voordat mama weggaat. Oh, de moeder pakt het goed aan, hoor: duidelijk afscheid nemen, netjes overdragen aan de juf en dan meteen weggaan, maar je ziet aan de moeder dat die het ook moeilijk vindt: weggaan terwijl haar kind zo verdrietig is. Nee, dan ben ik toch wel heel blij met Rachel!

Ze heeft ook alweer een keertje bij haar vriendinnetje Veerle gespeeld, en een dag later kwam Veerle hier bij ons spelen. Ze hebben grote lol gehad, zaten samen in de ballenbak, speelden vadertje en moedertje – geweldig om te zien hoe Rachel nu al de klassieke spelletjes speelt: vadertje en moedertje met Jeremy of met Veerle, of brandweertje.

Ze is hier populair in de buurt: toen Rachel afgelopen week bij oma was kwamen Jeremy en Djunderik (ik weet nog steeds niet of ik die naam wel goed spel) vragen of Rachel kwam spelen, en een dag later weer, net toen Rachel nog bij Veerle was.

Dus ja, 't gaat wel goed, met die kleine!