Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Donderdag 24-04: Lente

Het is heerlijk weer, de laatste paar weken, hoewel het pas de laatste paar dagen echt wat warmer aan het worden is. Het eenzame olijfboompje in het kruidenperkje heeft gezelschap gekregen van andere plantjes, de zandbak die Rachel voor haar verjaardag van Amber en haar moeder gekregen heeft is ingegraven en gevuld met mooi, schoon zand, een emmertje, schepje, harkje en divers ander zandbakspeelgoed.

En geregeld met kinderen. Rachel speelt weer erg veel met Jeremy nu het weer zo goed is – bijna elke dag na schooltijd wel. Net Jip en Janneke, die twee. Ze rennen van tuin naar tuin. Esther speelt ook geregeld buiten, maar die blijft meestal in de eigen tuin en klimt dan de fietskar in en uit.

Vaak speelt Amber ook mee. En dan begint het dillemma, want ze willen beiden dat Rachel met hen meegaat. "Rachel, ga je mee naar mijn tuin?" "Nee, Rachel gaat met mij mee!" Eenmaal zaten ze daadwerkelijk aan Rachel's armen te trekken, alsof het om een touwtrekwedstrijd ging met Rachel als levend touw. Arme Rachel vindt beide kindjes leuk en zit er tussenin. Maar ze verdeelt de aandacht goed, speelt de ene keer met Amber en de andere keer met Jeremy, en zo nu en dan gaat met z'n drieën spelen ook goed, zonder ruzie.

En Jeremy is gek op Esther. Dat is wel heel schattig om te zien. Ja, het is een druk jongetje, maar hij kan ook ontzettend lief zijn.

Het gevolg is wel dat het hier beneden, wanneer het een beetje mooi weer is, onmiddellijk verandert in een zandbak. Kinderen lopen naar binnen en naar buiten, zandbak in, zandbak uit, voeten vegen wordt een beetje plichtmatig stampen, als ze er al aan denken. Maar ach, de kinderen hebben er lol in en de stofzuiger (en mama) is geduldig.

Een paar dagen geleden hielden Rachel en Jeremy 'paardebloemenfeest' (ja, ik weet dat 't volgens het Groene Boekje 'paardenbloemen' moet zijn. Jammer dan.). Veel bloemetjes plukken en ermee gaan dansen, zingen "Paardebloemenfeest! Paardebloemenfeest!" Wat later dede Amber ook mee. En Rachel kwam met een bosje paardebloemen aanzetten. Of ik die in een vaas wilde doen. Natuurlijk, met liefde! Zomaar een bosje bloemen van m'n dochter gekregen. Wat een schattig moment.

Ja, het is echt lente.