Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Donderdag 24-04: Geheimpje

Niet alleen is Esther over twee dagen jarig, maar over een week vier ik ook mijn verjaardag (37, voor degenen die nieuwsgierig zijn). Dus komt er van verschillende kanten de onvermijdelijke vraag: "Wat wil je voor je verjaardag?" Nu vind ik het op dit moment al moeilijk genoeg om verjaardagsideeën voor Esther aan te dragen, laat staan voor mezelf.

Maar toen Thea het vroeg, afgelopen week, had ik een helder idee: een webcam. De 'oude' weigerde al een tijdje categorisch dienst en ik vind 't toch wel leuk om af en toe met een paar mensen te cammen. En aangezien Thea degene is met wie ik het meest de webcam aanheb (tot grote vreugde van zowel oma als de kleinkinderen) leek me dat wel een leuk idee.

Ter voorbereiding van Esther's verjaardag lees ik de laatste paar dagen 's avonds boekjes met verjaardagsthema voor. Dikkie Dik, Nijntje. Vandaag was Nijntje aan de beurt. Rachel zat lekker tegen me aan, Esther op schoot. Dus, voorlezen, Nijntje's mooie jurk, pakjes… cadeautjes…

"En wie is er binnenkort jarig?" vroeg ik natuurlijk.

"Esther!" riep Rachel enthusiast. (Esther zegt sinds vandaag keurig "Achel!" maar er komt nog niets uit wat op Esther lijkt). "En mama!" Ze kroop dicht tegen me aan.

En toen kwam Rachel met "En dan krijg jij voor je verjaardag een.." Tja, hoe bracht ze het ook weer? In elk geval iets met "dat je dan met een schermpje naar oma kunt kijken."

"Ja," zei ik neutraal.

"En dat mag ik pas aan je geven wanneer je wakker bent," vervolgde juffrouw kwebbel.

"Jaa," zei ik weer neutraal.

"Maar dat mag ik niet aan jou vertellen, hé? Dat is een geheimpje."

"Nee, dat mag je niet vertellen," beaamde ik. Ondertussen had ik de grootste moeite om niet in lachen uit te barsten.

We keerden weer terug tot Nijntje. Daarna heb ik nog een verhaaltje van Floddertje gelezen (valt ook bij beide dames in de smaak) en daarna ging ik naar beneden.

Tja, dat concept van 'geheimpjes'… dat blijft toch lastig.