Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zondag 16-03: Rachel's verjaardag

Toen Harald goed en wel thuis was hebben we de kamer versierd en het magneetbord in elkaar gezet. Al een paar maanden eerder had ik een wat eenvoudiger magneetbord en extra letters gekocht en die werden nu ook ingepakt, zijnde het 'cadeautje van Esther.' Dit geheel werd opgesierd met ballonnen en bedekt met een doek.

De volgende ochtend trippelde Rachel als eerste naar beneden toen ze haar kamer uit mocht komen, en toen pas naar onze slaapkamer. "Ik heb een magneetbord gekregen!" Ze had dus al onder de doek gekeken.

Rachel werd geknuffeld en gefeliciteerd. We gingen gezamenlijk naar beneden en de cadeautjes werden uitgepakt. Het magneetbord en de letters vielen bij beide dames goed in de smaak.

We hebben met ons allen ontbeten, daarna gingen Harald en Rachel boodschappen doen en ik ging hier opruimen. Tegen de tijd dat Harald en Rachel terugkwamen met boodschappen en de taart was de boel hier al redelijk aan kant, er moest alleen nog gezogen worden.

Helaas kwam daar even niets van, want toen Rachel een beker limonade kreeg, viel die natuurlijk prompt over haar mooie feestkleding! Alles nat, behalve haar onderbroek. Rachel werd mee naar boven genomen, uitgekleed, deken om haar heen, terwijl ik in allerijl wat schone kleren voor haar streek.

Tegen de tijd dat Rachel weer schone kleren aan had, was Harald terug gekomen van de laatste paar boodschappen en kon ik even weg om de glitterlamp die ik donderdag gekocht had te ruilen. Dat duurde al met al niet zo heel lang, maar toen ik terug kwam waren mijn ouders er al en kwam er van verder stofzuigen niets.

We hebben de verjaardag verder redelijk rustig gehouden. Rachel had weliswaar geen oorpijn meer, maar de laatste paar dagen waren toch rommelig genoeg geweest.Mijn ouders bleven niet heel erg lang, Gideon en Arjella kwamen nog en wat later in de middag kwam Rachel's vriendinnetje Amber spelen. Het discofeestje schoot erbij in, want de klei die Rachel van Gideon en Arjella had gekregen was veel leuker om mee te spelen.

Toen hadden we even een uurtje rust en daarna kwamen nog wat mensen op verjaarsvisite. 's Avonds heeft Rachel een echt feestmaal gekregen: patat en kipnuggets, klassieker kon het niet. Ze heeft het smakelijk opgegeten en ook Esther knaagde lekker weg.

Daarna badje – bedje, en dat was het einde van het feest.