Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zondag 16-03: Badje – bedje?

Ja, dat was ook zoiets raars. Esther wilde ineens afgelopen week niet meer in bad.
Het begon maandag. Ik denk dat het bad wat heet was, want Esther stond te stampvoeten in bad en te schreeuwen. Snel purretje uit bad gehaald en er wat koud water bij gedaan. Purretje weer terug. Schreeuw schreeuw, stampvoet trappel schreeuw. Nu was het water *echt* niet meer te heet, dus ik snapte het niet. Rachel gevraagd om in bad te gaan. "Is het water niet te heet?" "Nee hoor, helemaal niet." Nou, als Rachel het niet te heet vind is het zeker lauw.

Maar goed, een half-natte Esther werd uit bad gehaald en afgedroogd. Probleem opgelost?

De volgende dag was ik door dit alles zo geschrokken dat het bad eerder te koud was dan te warm. Maar weer hetzelfde: schreeuwen, trappelen, brullen, Esther probeerde het bad uit te klimmen. Maar nu moest er toch echt haren worden gewassen. Het werd een complete worsteling, die vervolmaakt werd doordat Rachel ondertussen riep dat het bad zo *koud* was.

Protesterende Esther werd uit bad gevist en snel afgedroogd.

Woensdag, donderdag en vrijdag was het alleen maar kattewassie, omdat Rachel zich echt niet lekker voelde. Gisteren voor het eerst dus weer een echt badje-bedje. "Esther, wil je in bad?" Schudschudschud met haar hoofdje.

Ja, maar ze moest toch. Ik zorgde ervoor dat het water ditmaal echt de perfecte temperatuur had, gooide er een stapel badeendjes in en nam Esther mee naar de badkamer. Ze liet zich heel gewillig tandjes poetsen, maar in bad: nee.

Maar ook nu moesten haar haartjes gewassen worden. Brul, schreeuw, protest. Weer probeerde ze het bad uit te klimmen – totdat Rachel in bad kwam zitten en Esther nat begon te spetteren. Toen was het ineens over en ging ze tevreden zitten spelen in bad.

Wat het nu geweest is? Geen idee. Ik ben benieuwd hoe dat vanavond gaat…