Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zondag 16-03: Afscheid van school

Arme Rachel is nog een paar dagen ziek geweest. Donderdagochtend leek het op zich wat beter te gaan, geholpen door 'paracetamolpepermuntjes', oordruppels en neusspray. We zijn naar het centrum gegaan om daar een taart te bestellen. De pechdag duurde nog steeds voort, want de kloktaart die Rachel zo graag wilde hebben, kon niet gemaakt worden. Uiteindelijk hebben we een K3-taart uitgekozen en die konden we dan zaterdag ophalen.

Daarna hebben we nog een extra glitterlampje gekocht voor Rachel's verjaardag. Eenmaal thuisgekomen bleek die niet te passen.

's Middags kwam Thea op Esther passen en ging ik met Rachel naar de peuterschool om daar afscheid te nemen. Het was wat rommelig, omdat de vaste leidster er niet was en we dus nu een invalster hadden die niet precies wist waar alles hier stond en hoe alles hier ging. Daarnaast begon Rachel tegen het eind van de middag echt in te storten.

En net toen de kinderen klaar waren met buiten spelen en binnen gingen zitten om een crackertje te eten en wat te drinken, stond ineens Thea met Esther buiten voor het hek! Thea was even wat met Esther gaan wandelen en purretje wilde hier naartoe.

Goed, Thea en Esther kwamen ook even binnen. En toen werd het heel rommelig, want Rachel was moe en huilerig. Het afscheid is dan ook een beetje afgeraffeld, en zodra het drie uur was en de deur openging, gingen we weg – zo haastig, dat ik er pas thuis achter kwam dat de mand waarin de tractaties hadden gezeten, daar achtergebleven was.

Thuis kreeg Rachel nog wat pilletjes en werden de kinderen voor de tv gezet, en ze gingen op tijd naar bed.

De volgende ochtend bleek Rachel nog steeds niet in orde te zijn, en heb ik dus maar opgebeld naar school om af te spreken dat Rachel alleen het laatste half uur kwam om afscheid te nemen van de tweede groep waar ze zat. Ditmaal was wel een van de vaste leidsters aanwezig.

Het was mooi weer toen we rond een uur of elf bij de speelzaal kwamen en de kinderen speelden buiten. Rachel werd meteen opgenomen door haar vriendjes en vriendinnetjes. De kinderen waren buiten paaseitjes aan het zoeken, wat erop neer kwam dat de juf ze op de grond strooide, de kinderen ze opraapten en dat de juf ze in een onbewaakt moment even later weer liet vallen. Kinderen blij, volwassenen tevreden, leuk gezicht.

Het laatste half uurtje ging snel voorbij en Rachel hield zich gelukkig beter dan gisteren. Het was raar om te beseffen dat dit voor Rachel de laatste keer was op de peuterschool en dat besef drong nu ook tot Rachel zelf door. Want toen het afscheidsliedje werd gezongen, 'Dag dag allemaal, de volgende keer dan zie ik je weer', protesteerde ze dat ze de volgende keer niet meer kwam…

Ook die middag hebben we het rustig aan gedaan, samen op de bank liggen dutten. Romy en Thea kwamen nog even langs om te kijken hoe het met m'n grote meisje ging en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuwe afspraak te maken met de KNO-arts.

Die avond kwam Harald thuis toen de kinderen al in bed lagen. Rachel wilde niet in bad, 'alleen maar uitkleden en in bed'. Even snel tandenpoetsen, kattewassie en toen de kinderen in bed. De meisjes werden voorgelezen uit het boekje 'Dikkie Dik is jarig', wat voor Rachel natuurlijk heel toepasselijk was. Esther is zowieso gek op Dikkie Dik de laatste tijd, dus die vond dat ook prachtig.

De meisjes gingen gewillig liggen en boven werd het stil.