Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Woensdag 13-08: Poes is weg...

En nu ook echt weg. Spoorloos. Rachel heeft vanmiddag met Poes gespeeld toen de speeltent buiten stond. Het katje dat ik uit Rome mee had genomen heb ik daarna uit de tuin gevist, doornat en wel. De tent en het kussen zijn ook weer binnen, maar Poes is weg.

De hele tuin hebben we doorgezocht, ik heb de kleine buxushegjes helemaal uit elkaar gepulkt. Het huis hebben we doorzocht (zou Rachel Poes misschien mee naar binnen hebben genomen?) In de speelkamer? In haar eigen kamer? De huiskamer, misschien? Werkkamer dan? Onder Harald's bureau? Onder het mijne? Op de verwarming? Alle plekjes, de mogelijke, de waarschijnlijke, de onwaarschijnlijke, de onmogelijke: Poes is weg.

Rachel in tranen, natuurlijk. Mama zo ondersteboven dat ik een roleplayafspraak heb afgezegd. Jammer voor de andere spelers, ze doen het maar weer een keertje zonder mij.

Rachel is uiteindelijk naar bed gegaan, omringd door alle knuffels die maar enigszins Poes-vormig zijn: Griekse Poes, Oma-poes, Reservepoes, Kareltje, het kleine magneetpoesje (niet het kleine Romeinse katje, die was zo vies dat die nu in de wasmand ligt, klaar voor een wolwas), maar het duurde lang voordat ze in slaap viel.

En ik? Ik voel me naar. Schuldig. Verdrietig. Kwaad en machteloos en verdrietig.

Kinderen hebben zo'n vertrouwen in hun ouders, zij brengen het wel weer terecht. "Mama, heb je Poes al gevonden?" Dan 'nee' te moeten zeggen, echt, het breekt m'n hart. "Nee, Rachel, ik kan Poes echt niet vinden." Mama en papa lossen het wel weer op – maar nee, deze keer niet. Poes is al zovaak spoorloos geweest, maar dit is schijnbaar echt de laatste keer.

Zou Poes nu ergens onder liggen, of tussen de struiken, doornat van de regen en zwart van de modder? Arme Rachel...

Arme Poes...