Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 13-05: Peuterschool

Vanmiddag gaat Esther voor het eerst naar de peuterschool! Okee, ze is natuurlijk al een paar keer meegeweest toen ik meedraaide in de groep van Rachel, maar dat was natuurlijk toch anders: toen waren mama en grote zus erbij. Maar vanmiddag gaat ze dus voor het eerst helemaal alleen.

"Zal mij benieuwen hoe dat gaat," is de algemene gedachte. Bij Rachel ging het toendertijd heel gemakkelijk. Ze ging zitten aan tafel met een puzzeltje en ze keek niet meer op of om. "Mama gaat weg!" Nou, daag. Er kon nog net een kusje vanaf en dat was het weer. De speelzaal en alle kindjes waren veel interessanter. En terwijl mama met een brok in de keel wegliep, was Rachel helemaal gesettled.

Vrienden en familie verwachten in het algemeen dat het met Esther heel anders gaat.  Esther is toch meer een mama-kindje dat zich erg kan vastklampen. Maar ik weet het nog niet zonet… Esther is aan de andere kant ook een stuk ondernemender dan Rachel. Terwijl Rachel vroeger rustig in de tuin kon spelen, of de poort nu open was of niet, gaat Esther rustig op onderzoek uit. En wandelt ze, als het zo uitkomt, zonder op of om te kijken de straat op. ("Nee, Esther! Handje geven!" "Neej!")

Ook kan ze, wanneer mama eenmaal uit zicht is verdwenen, heerlijk zelf spelen. Dan wordt eerst even geprotesteerd, maar daarna is het leed gauw geleden. Dus het kan alle kanten op gaan, vanmiddag.

Ik ben haar al een paar dagen aan het voorbereiden. "Wie gaat er naar school, vanmiddag? Esther!" "Sjool!" roept Esther dan. En natuurlijk liedjes leren. "Smakelijk eten, smakelijk drinken…" wat Esther op haar eigen manier herhaalt.

Haar rugzakje staat al klaar (en dat terwijl we nog een paar uur hebben) en is voorzien van haar naam. Het bekertje voor haar drinken staat op het aanrecht. Straks zitten allebei mijn meisjes op school!

Ik ben heel benieuwd…