Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 10-05: Meer geheimpjes

Morgen is het moederdag. We hebben net twee weken schoolvakantie achter de rug – na tweede pinksterdag gaat Rachel weer naar school, en die middag gaat Esther ook voor het eerst naar de peuterschool. De afgelopen week heeft Rachel twee nachtjes bij Thea gelogeerd en toen ze donderdagavond thuis kwam, werd ik naar de keuken gedirigeerd. Gefluister tussen Thea en Rachel, Rachel stommelde naar boven.

Even later kwam Rachel weer naar beneden. "Mam, ik heb badbolletjes voor je gekocht, voor moederdag. En ik heb het verstopt."

Thea en ik rolden bijna tegen elkaar van het lachen. Ik deed verder maar alsof ik niets gehoord had. Het was gewoon té mooi.

Iets later gingen we weer naar boven, om de dames in bad en bed te doen. Toen ik  in de slaapkamer van de kinderen keek, zag ik op de commode een pakje liggen. "Rachel, moet je dat niet verstoppen?"

"Oh! Ja! Maar ik weet niet waar?" Ik verschool me in onze eigen slaapkamer en met behulp van Thea verstopte Rachel het befaamde pakje. Daarna werden de kinderen in bad en in bed gestopt en keerde de rust weer.

Dus weer een geheimpje…