Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Woensdag 07-05: Stuk en stuk

Er wordt wel gezegd dat als er ietes kapot gaat in huis, dat niet alleen blijft maar gevolgd wordt door andere dingen. In het kader van 'een ongeluk komt nooit alleen'. Of dat voor andere mensen geldt, weet ik niet, maar hier klopt het in elk geval.
Vorige week begaf onze wasmachine het. We belden op naar de reparateur, hoorde hoe hoog de voorrijdkosten waren, telden daar in gedachten het bedrag voor de reparatie bij op en besloten dat, na ruim tien jaar, onze trouwe wasmachine met pensioen mocht.

Nu hadden we net een dag eerder bij Harald's ouders een Consumentengids gezien met daarin een vergelijking van nieuwe wasmachines, en met ons kapot machientje in ons achterhoofd hadden we die geleend. Nu, van dat tijdschift hadden we direct profijt.

We zijn die dag naar het centrum gegaan, nieuwe wasmachine gekocht. "Wanneer moet die bezorgd worden?" vroeg de verkoper? "Met de feestdagen en alles…" Koninginnedag was twee dagen later, daarna hemelvaart, bevrijdingsdag de maandag erop.

Harald keek wat gepijnigd. "Gisteren?"

Nou, dat kon dan helaas niet, maar morgen was wel te regelen. Nou, fantastisch, alstublieft, hartelijk bedankt.

Een dag later werd de oude wasmachine weggehaald en de nieuwe neergezet, eentje met heel veel lampjes. Deze doet het braaf.

Een paar dagen later ging de server kapot, net toen we er allemaal backups van bestanden op hadden gezet. Gelukkig bleek het 'alleen' maar een kapotte harde schijf te zijn en had Harald daar nog een reserve voor, dus handige Hakkie wist dit te repareren.

En gisteren ging de droger naar de vaantjes. Mopperdemopper! Vanochtend de monteur gebeld en die komt volgende week. Gaat ons ook weer een lief bedragje kosten. En dan moet ook nog de auto naar de garage voor de grote beurt en de APK-keuring… Ik houd m'n hart vast.

Maar ik vrees dat met dit alles we de vakantie dit jaar wel kunnen vergeten…