Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Woensdag 6-2: Twee meisjes en één nieuw bed

Ja, het avontuur van twee meisjes in één kamer is nog niet helemaal afgelopen. Afgelopen weekend kwam er een nieuw hoofdstuk, ditmaal in de vorm van een halfhoogslaper voor Rachel. Nou, dat was me wat!

Ik had haar al een paar dagen van tevoren foto's van haar 'nieuwe bed' laten zien. Het 'nieuwe bed' is ditmaal verkregen via Marktplaats, aangezien dat toch wat goedkoper is dan de gemiddelde beddenzaak. Uiteindelijk vond ik een mooi uitziende halfhoogslaper voor nog geen 50 euro – in Den Helder. Dus zaterdagmiddag heb ik de meiden onder de hoede van Harald achtergelaten en ging ik op weg naar het redelijk hoge noorden.

Ondanks het gebrek aan TomTom en dienstweigerende printer, waardoor ik geen kaart kon uitprinten, reed ik keurig netjes in de aangegeven tijd van anderhalf uur naar het juiste adres. De voormalige eigenaar van het bed bekeek mijn kleine autotje wat twijfelachtig. "Moet –ie daarin?" vroeg hij bedenkelijk.

"Laten we maar kijken hoever we komen," zei ik en deed de achterklep open. Het grootste probleem vormde de lattenbodem, want die kon niet uit elkaar worden gehaald. Maar met wat schuiven en wrikken lukte het om die in de auto te krijgen. De rest van de latten en overige stukken hout werden erlangs geschoven, daarna wisselden geld en bed van eigenaar en vouwde ik me weer in de auto en reed terug. Toen Rachel later het bed in de auto zag was haar vraag: "En waar moet mama nu zitten?" Maar mama is opvouwbaar en de terugtocht verliep voorspoedig, op een kleine file na.

"Gaan we nu mijn nieuwe bed in elkaar zetten?" vroeg Rachel toen ik goed en wel terug was, zo'n beetje voor de driehonderdzestiende keer die dag.

"Nee, Rachel," zeiden wij voor de driehonderdzestiende keer die dag. "Dat gaat papa morgen doen, wanneer wij weg zijn." De dames gingen in bad en in bed.

De volgende ochtend ging Rachel met oma Thea en mij naar de Winterefteling. Dat is een verhaal apart, uiteraard, dus ik spring daar even vrolijk overheen tot het moment dat we weer thuis kwamen. Rachel vroeg, uiteraard zou ik bijna zeggen, vrijwel direct naar haar bed.

"Ja hoor, die staat er," zei Harald. Rachel vloog dus onmiddellijk naar boven, in een iets rustiger tempo gevolgd door de rest. Ja hoor, daar in de kamer boven stond een half-hoogslaper, met wat voortaan Esther's zou worden er deels onder. Er was zelfs nog – verrassing – ruimte voor de commode, dus dat scheelde ook alweer. Rachel klauterde uiteraard meteen het bed op en was er, zo te zien, meteen verliefd op.

Ook Esther zag het helemaal zitten. Een nieuw bed! Een waar ze zelf in kan. En uit kan. En in kan. En uit kan. En-

Avondeten, badje-bedje. Esther besloot meteen het 'in en uit bed' weer even uit te proberen. "Nee, Esther in bed." Esther protest! Maar na twee of drie pogingen werd het stil in het kamertje, en stil bleef het…