Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 04-11: Kopje thee

Het is weer een tijdje stil geweest op de website, waarvoor mijn verontschuldigingen. Ik had 't erg druk met ander schrijfwerk, maar aangezien dat nu gedaan is, heb ik weer tijd voor andere zaken – zoals 't bijwerken van andere schrijfsels.

Het is hier even rustig, nu. Rachel is weer bij haar 'vaste' schoolvriendinnetje aan het spelen. Elke week is Rachel wel een middagje daar en het vriendinnetje een middag hier.

't Gevolg is dat Esther even het rijk alleen heeft. Boven staat Barbapapa weer op, maar ondertussen is Esther ook aan het spelen. Afgelopen weekend zijn we naar Gideon en Arjella gegaan en daar hebben de dames elk een eigen theeserviesje gekregen. Ze zijn er nu al helemaal gek mee. Esther wilde vandaag ook weer spelen met 'kopje thee', zoals ze het noemt.

Dus boven op de tafel ligt nu een theedoek als tafelkleed, en uit de verpakking is een kopje + schotel gehaald, het theekopje, het suikerpotje en het melkkannetje. Ik heb er maar geen water en suiker bijgedaan vandaag – dat had ik gisteren wel gedaan en bleek niet zo'n groot succes. Vanuit mijn standpunt gezien, dan, want de dames hadden de grootste lol. Suiker snoepen uit de suikerpot, kliederen met het water… Vooral Esther giet dan water van het theepotje in de kopjes, van het ene kopje in het andere kopje, dan weer in het melkkannetje en op die manier wordt 't een grote kliederboel. Dus hop, het grootste deel van 't water weer weggegooid, en ernstige protesten van Rachel.

Maar niet getreurd! Daarnet zag ik Esther met een beker waarin een restje melk zat naar boven scharrelen. "Is bijna op, mama!" klinkt het nu van boven. Zometeen maar even kijken hoe het eruit ziet… de handdoek en een vochtig doekje liggen al klaar. "Nog een beetje melk, mama. Nogge beetje melk!"

Maar een ding is duidelijk. 'Kopje thee' is leuk!