Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 03-05: Huup huup, Barbatruuk!

De kinderen zijn de laatste tijd helemaal gek van Barbapapa. Esther loopt, als het aan haar ligt, voortdurend met een hoesje van een Barbapapa-dvd rond te sjouwen – het maakt haar niet uit welk hoesje van de verzameling, als het er maar een is. "Opapa!" roept ze dan uit. En waag het niet om 'm af te pakken, want dan wordt er luid geprotesteerd.

Het is, uiteraard, ook de grote favoriet bij het tv-kijken. Nu speelt Rachel 's middags na schooltijd meestal buiten, maar Esther heeft daar vaak niet zo'n zin in en wil dan naar boven. "Opapa!" wordt er weer geroepen en andere voorstellen worden met een luid en duidelijk "Neej!" van de hand gewezen.

Dan wordt er een Barbapapa opgezet en gelukzalig klimt Esther op de bank, duim in mond, Knuffie erbij – het leven is goed.

Na het buitenspelen komt Rachel binnenstuiteren. "Mag ik tv kijken?"

"Ja hoor."

"Waar kijkt Esther naar? Barbapapa?"

"Ja."

"Naar welke Barbapapa?"

Er wordt een kleurtje genoemd – de dvd's hebben, net als de Barbapapa's zelf, elk een eigen kleur – en tot etenstijd kijken er twee meisjes gefascineerd naar de bewegende, pratende blobjes.

Ja, de Barbapapa's zijn populair. En dus komen er geregeld ook Barbapapa-gerelateerde uitspraken. Wanneer de meisjes even op het grote bed spelen voordat ze in bad moeten, bijvoorbeeld. Dan klautert Rachel op bed: "Kijk mama, ik kan een truukje!" Ze laat zich op het bed ploffen. "Huup huup, Barbatruuk!"

Vanochtend was ik de bedden aan het verschonen, boven. Rachel speelde buiten, Harald was boodschappen doen, en Esther bij mij. Ze klom op het grote bed en liet zich vallen. "Huup huup, aaatruuk!"

Lang leve de Barbapapa's.