Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Maandag 3-3: Wenochtend

Vandaag is Rachel's derde wenochtend – over twee weken begint ze echt op de 'grote school'. Ondertussen heb ik het idee dat de wenochtenden niet uitsluitend voor de kinderen zijn, maar ook voor de ouders. Om te wennen aan het nieuwe ochtendritueel, het vroege opstaan… Wel, voor mij vroeg, althans. Om zeven uur ben ik gewoon niet op m'n best. Begrijp me goed, zodra ik eenmaal ben opgestaan gaat 't allemaal prima hoor, maar ik heb gewoon een hekel aan dat vroege uur.

Het gaat ondertussen al redelijk soepel. Kinderen ontbijt, wassen, aankleden, fietskar vastprutsen aan fiets, tasje klaarmaken, jasjes en schoentjes aan, kinderen in fietskar en fietsen maar. Afgelopen maandag waaide het nog flink, na de storm van afgelopen weekend, en natuurlijk had ik op de heenweg wind tegen. Da's nog een hele trap, met twee kinderen en een fietskar, en een niet zo bijster goede conditie van mama. Ik voorzie dat over een week of twee mijn conditie toch wel iets gaat verbeteren, met twee keer per dag, acht keer per week, die rit heen en weer.

We kwamen mooi op tijd aan op school. Ukkies uit fietskar – zoals gewoonlijk wandelde Esther vrolijk precies de verkeerde kant op zodra ze op de grond stond. Purretje opgepakt, Rachel een handje gegeven en de school in. Terwijl ik Rachel's fruithapje en drinken in een bak legde, stiefelde Esther het verkeerde klaslokaal in en wandelde naar de plaats waar, in Rachel's lokaal, haar grote zus zou zitten.

Ik pakte Esther op en zette haar weer neer in de gang, bij de deur van Rachel's klas. Hop, Esther weer naar binnen, en terwijl Rachel nog rondliep en bij wat andere kinderen ging staan, ging Esther op Rachel's stoeltje zitten. Met een houding van "Zo, ik zit goed."

Het ging allemaal weer goed met Rachel op school, hoor. Juf Cora was weer tevreden en Rachel vindt het ook allemaal leuk. Dat klinkt dus allemaal positief!