Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 31-03: Knuffie

Gisterennacht klonk er ineens gehuil. Groot verdriet, vanuit de kamer van Esther. Het drong tot mijn slaperige hoofd door dat dit wel erg verdrietig klonk, anders dan het normale 'Ik ben wakker geworden en de rest van de wereld niet en ik lust eigenlijk wel een hapje en een knuffel zou ik ook niet erg vinden mama' gehuil wat op andere momenten wel eens te horen is.

Toch maar even wachten.

Na een paar minuten was het nog steeds niet stil. Duidelijk teken dat er iets meer aan de hand was. Nu scheelt het dat Esther al een ouder zusje heeft, dus ik had al een vaag gevoel dat ik wist wat er aan de hand was.

En ja hoor. Toen ik mijn bed uit en de kamer in slofte, zag ik Esther rechtop in bed zitten, duim in mond en huilend, en Knuffie de knuffelorca lag op de grond. Arm purretje!

Knuffie gepakt, "Ie ie! Knuffe knuffe! Sploetsj!" en daar strekten twee armpjes zich uit om Knuffie te pakken. De knuffel werd dicht tegen Esther aangedrukt en voorzichtig legde ik mijn kleine meisje weer neer. Nog even wat nahuilen... ondertussen sloop ik de kamer weer uit... vijf minuten later was het stil.

Mocht er nog enige twijfel zijn dat Knuffie Esther's grote favoriet is, dan is die nu wel helemaal verdwenen.