Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 30-10: Nijntje!

Esther is de laatste tijd gek op Nijntje. Sinds een week of twee heeft ze het woord 'Nijntje' – wat meer klinkt als 'Nij-ne' aan haar vocabulaire toegevoegd, en dus ontdekt ze overal Nijntjes. De Nijntje-mobiel boven haar bed, de Nijntje-meetlat in haar kamer, de Nijntje-televisie (een plastic muziekdoos met een voorbijrollend plaatje), een mini-knuffel-nijntje. Ook de DVD's van Nijntje zijn zeer populair de laatste tijd. Gelukkig kan Rachel ze ook nog wel pruimen, dus die worden geregeld opgezet. En natuurlijk heeft Esther de grote muziek-Nijn uit Rachel's kamer ontdekt. En helaas heeft Esther ondertussen door hoe die werkt.

Esther speelt boven, nu – ik ben net in de huiskamer en in Rachel's kamer bezig geweest om daar op te ruimen en te stofzuigen. En ja hoor, daar lag de superNijn. Stapstap, deed Esther naar Nijntje. Ze pakte het pootje met het muzieknootje beet en drukte erop. "Nijntje, een pienter konijntje.. Nijntje, knuffelkonijntje…" Druk. "Nijntje, lief klein konijntje, Nijntje, pienter kon…" Druk. "Nijntje…" Druk. "Nij…"

Zucht.

Maar goed, Esther amuseert zich ermee. En aan het gerommel en gepruttel te horen, daarboven, heeft Esther nu ook wat andere dingen gevonden om zich mee te vermaken. Dus Nijntje – en mama – hebben weer even rust…