Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 29-5: De ballenbak

Gisteren heb ik Esther even in onze geimproviseerde ballenbak gezet. Groot succes! Esther had eerst zo'n snoetje van "Wat moet je hier nu weer mee aan?" maar ging daarna met groot enthusiasme de ballen er een voor een uitgooien. Brede grijns op haar gezicht. Ik heb even het fototoestel gepakt en een paar foto's gemaakt.

Langzamerhand wordt de ballenbak steeds leger. Plok, hop, nieuwe bal eruit. Plok, hop, nieuwe bal eruit. Maar het wordt pas echt dolle pret wanneer mama ballen terug gaat gooien. Hop, plok, bal eruit, plok, bal eruit, pok, bal er weer in. Liefst tegen Esther aangekaatst – het zijn zachte plastic balletjes, dus een 'pok' tegen haar hoofd is alleen maar leuk.

En omdat er steeds meer ballen uitgaan en weer in gegooid worden, zakt Esther steeds dieper in de ballen. Pret! Tegen de tijd dat we gingen eten, lag de helft van de ballen op de grond.

"Zullen we gaan opruimen?" vroeg Rachel gisteren na het eten. Nou, dat soort initatieven moet alleen maar aangemoedigd worden, natuurlijk. Dus op mijn bevestigende antwoord kiept Rachel enthusiast de hele doos om. Alle ballen op de grond!

Rachel werd naar de ballen gedirigeerd en ik ging naast de doos zitten. "Rol de ballen maar naar mij toe, Rachel!" Esther en ik gooiden de ballen een voor een in de doos. Esther is in de fase dat dingen in andere dingen moeten worden gestopt en 'ballen in doos' is dan natuurlijk erg leuk. Overigens verdween er door Esther's onmetelijk enthusiasme niet alleen ballen in de doos, maar ook een paar andere speeltjes en wat puzzelstukjes. Een van die stukjes is nog steeds niet boven water.

Echt snel ging het 'opruimen' natuurlijk niet, maar uiteindelijk zaten alle ballen weer in de doos en konden de meiden in bad.

En net zat Esther ook weer even in de ballenbak. Rachel is naar de peuterschool dus Esther heeft het rijk alleen. Zelfde verhaal: ballen uit bak gooien, en mama gooit ze er weer in.

Maar wat doe je als je er genoeg van hebt? Eruit klimmen is nog lastig als je nog niet echt kunt lopen. Tja, maar waar een wil is, is een weg, dus Esther liet zich gewoon met doos en al omvallen en kroop eruit. Gevolg: weer een hoop ballen op de grond.

Esther hielp wederom flink met opruimen, totdat ze in de gaten kreeg dat mama ook op de grond zat om te helpen. Mama knuffel! Tja, toen kwam er van verder opruimen niet veel meer terecht.