Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan
Donderdag 29-03: Kleine deugniet!

Zoals je ziet, is Esther ook best een kleine deugniet. Ze weet al behoorlijk goed wat wel en vooral wat niet mag. Zo heeft ze ook ontdekt dat dingen doen die niet mogen een goede manier is om de aandacht van mama te vragen als die met andere dingen bezig is – zoals bijvoorbeeld met Rachel.

Kleine Esther scharrelt – het is ondertussen meer kruipen dan tijgeren – dan bijvoorbeeld naar de kast met het glazen deurtje dat ze niet open mag doen. Demonstratief wordt het deurtje opengemaakt en daarna draait Esther zich om, om me met guitige pretogen aan te kijken. Kijk 'ns, mama, lijkt ze te zeggen. Hier ben ik!

Tja, soms levert dat alleen een "Esther, nee" op en wordt ze ergens anders neergezet met een nieuw speeltje in haar hand. Maar net zo vaak word ik volkomen vertederd door dat lieve koppie en loop ik naar haar toe op dat kleine purretje eens flink te knuffelen.

"Dit is natuurlijk pedagogisch helemaal niet verantwoord," zei ik van de week, terwijl ik op mijn rug in de kamer lag met Esther stralend en gierend in mijn armen. Maar zo nu en dan kan de pedagogiek gewoon de hoek in en moet ik even lekker genieten van mijn kleine krummel.

En daar heeft ze ook het volste recht op!