Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Donderdag 29-03: Ja-ja-jippie...

Dat Rachel niet de enige is die gek is op K3 blijkt wel. Al wordt Esther vaak genoeg overvleugeld door spraakwaterval Rachel, toch kan die kleine er ook wat van, en dan met name op de rustiger momenten: wanneer Rachel naar de televisie zit te kijken, zoals nu, of uit logeren is, of gewoon even op een andere plaats is dan haar kleine zusje.

Esther babbelt dan vrolijk voor zich uit. "Ja ja ja ja ja..." of "Ma ma ma maamaaaaaa," met een vragend haaltje bij dat laatste 'ma'. "Pa!" kort maar krachtig. "Ieieieie!" hoog kreetje van opwinding, of van protest (ze mag nog *steeds* niet met dat mooie lampje met een touwtje eraan spelen). "Mmmmjaammmmjammmmammaamm," als ze op iets zit te sabbelen of aan het eten is. Natuurlijk "Psss" voor poes.

Nu zit ze bij mij op schoot met een roze pony te spelen en verzucht ze: "Ja, ja, ja." Af en toe heb ik toch wel de indruk dat ze ook dat "Ja" correct weet te gebruiken. Maar net hoorde ik heel duidelijk: "Ja ja jeee," net zoals uit dat liedje van K3. "Ja ja jippie jippie ja ja jee," zingen Rachel en ik regelmatig, dus het zou niet zo verwonderlijk zijn als ze dat kent. Maar om het dan ook al echt te zingen?! Woo! Knappe krummel.

Tandje acht is nu ook door. Mooi symmetrisch nu: vier boven en vier beneden.

"Ieieie! Ur!" Ik ben klein en boos. Want ik wil nog steeds dat mooie lampje met een touwtje eraan hebben. Als je daarop drukt veranderen er allemaal mooie dingen op het scherm. En dat rode lampje gaat zo mooi aan en uit, mama. Waarom mag het nu niet!

Toetsenbord3, ook al zo'n mooi ding. Om naar je toe te trekken en lekker met je handen op te slaan. Mag ook al niet. Wordt toetsenbord weer weggeschoven.

Zo, denkt Esther, maar die 3 staat er toch maar lekker tussen. Lekker puh.