Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zondag 27-05: Samen in bad

Sinds anderhalve week of zo gaan de twee dames 's avonds samen in bad. Dat zat zo: op hemelvaartsdag was ik ziek – nog een geluk dat het precies op die dag was, want nu was Harald thuis en kon hij de meiden een beetje opvangen. Maar Harald voelde zich zelf ook niet op z'n best, dus heeft hij 's avonds na het eten aan Thea gevraagd of ze kon bijspringen met de meiskes naar bed te brengen. En Thea stelde voor ze samen in bad te doen.

Zoals wel vaker had ik het idee om dat 'pas later' te doen, namelijk wanneer Esther echt goed zelf kan lopen. Maar zoals ook al eerder is gebeurd, kwam nu de gedachte: nou, laten we maar eens kijken hoe het gaat.

En het ging goed! Rachel en Esther hadden de grootste lol, zo samen in bad. Lekker spetteren en frummen, om de beurt gewassen worden en lekker poedelen samen. Daarna werd eerst Esther het bad uitgevist (onder luid protest, want het was zo gezellig in bad!) en mocht Rachel nog even 'tutten'. Ene uk afdrogen, pyjama aan, tandenpoetsen. Ondertussen wordt uk twee uit bad gevist en ondergaat dezelfde behandeling ("Papa, maak je me punk?").

Daarna kruipt Rachel nog even naast mama om naar het verhaaltje van Esther te luisteren. Purretje verdwijnt daarna in bed, krijgt nog even een knuffel en een kusje, en daarna wordt Rachel nog voorgelezen. Nog een knuffel en een kusje daar ook, Poes niet vergeten een kusje te geven, en de rust is weergekeerd.

Samen in bad is *erg* leuk.