Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Maandag 26-03: Blijven slapen!

Heerlijk lenteweer vandaag. Tijd om de tuin op te knappen en de boel buiten (tafel en stoelen) 'ns af te stoffen. Rachel was een nachtje bij oma logeren, dus dat gaf me de gelegenheid om dingen redelijk grondig aan te pakken.

Nachtje bij oma logeren. Tja. Ze wilde zaterdag al naar oma toe, maar helaas: oma niet thuis. Drama. Gelukkig kwamen 's avonds wat vrienden van ons en nou ja, vooruit dan, dat maakte alweer een hoop goed.

Maar zondag wilde Rachel dan toch naar oma toe. Goed, zo gezegd, zo gedaan. Harald hield zich thuis 'fijn' met de belastingaangifte bezig, en ondertussen hees ik het purretje in de maxicosi en Rachel in het stoeltje, en tuften wij gedrieën zo naar Almere-Haven.

'Het purretje' is, zoals men ondertussen waarschijnlijk wel doorheeft, de nieuwe bijnaam van Esther. Geen idee waarom het 'purretje' is geworden, waarschijnlijk een combinatie van pukkie, pulletje en prulletje. Maar het is op dus 'purretje' blijven hangen en ach, het past wel bij dat kleine meisje.

Bij mijn ouders dus. Kopje koffie gedronken, Esther heeft met de bal en met opa gespeeld, Rachel zat bij oma op schoot gekleefd en speelde daar. Maar toen wilde mevrouw een nachtje blijven slapen.

"Maar Rachel, je zou toch dinsdag bij oma blijven slapen?"

Rachel wilde nu blijven slapen. En dinsdag ook wel. Oma vond het allemaal best en mama ook wel: extra middagje met kleine Esther om te vrijdozen.

Vandaag kwam kleine Rachel dus weer thuis. Vol wilde verhalen, want gisteren is ze met Thea naar het strand geweest en heeft daar met andere kinderen gespeeld, met een schepje en een emmer, en natuurlijk een hoop lol gehad. Haar vol met zand, kleding vol met zand, enfin, dikke pret dus. Hoogtepunt was wel het plasje doen in het zand – om deze tijd van het jaar zijn de openbare toiletten daar nog op slot.

En vandaag hebben we 's middags heerlijk van de lente genoten op ons balkon...