Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Donderdag 22-11: De grote school…

Over vier, vijf maanden is het al zover dat Rachel naar de basisschool gaat en we zijn ons hierop langzamerhand aan het voorbereiden. Volgende week heeft Rachel een kenningsmakingsgesprek op haar nieuwe school, de dependance van de Montessorischool Stad in Filmwijk, zo'n tien minuutjes fietsen van ons vandaan. Omdat fietsen en Rachel elkaar nog niet zo goed in de ogen kijken (het trappen gaat nu redelijk, maar dat sturen is nog wel moeilijk), heb ik via Marktplaats een bod uitgebracht op een heuse fietskar en die kan ik morgenavond afhalen.

Rachel ziet het wel zitten, een fietskar. "En dan kan ik lekker naast Esther zitten en dan kunnen we morgenochtend met de fietskar naar school." "Maar Rachel, ik ga 'm pas morgenavond afhalen. Dan is hij er morgenochtend toch nog niet?" Oh nee. Maar ik heb beloofd dat we dinsdag wel met de fietskar naar de peuterschool gaan en dat ziet Rachel helemaal zitten.

Maar. Het enige wat écht even slikken is, is dat de school al om 8.15 begint…
Nu is het nog relaxed. Alleen op dinsdagochtend en om vrijdagochtend moeten we op tijd opstaan, omdat dat de dagen zijn dat Rachel naar de peuterschool gaat. En 'op tijd' is dan nog relatief, want dat is 7.45 uur. Zelf snel kattewassie, Rachel uit bed halen, boterham ("beetje dooreten, Rachel!"), Rachel wassen, aankleden, tandenpoetsen, purretje pakken en ook klaarmaken als Harald – zoals de komende paar weken – ook vroeg weg moet, Rachel naar school brengen. Dan kan Esther wanneer we terug zijn op haar gemakje een boterham eten – een flesje melk als 'wakkerwordontbijtje' had ze al gehad.

Op andere dagen is het nog rustiger, dan staan we meestal zelfs tussen half negen en negen uur op. Even tutten, op ons gemak ontbijten, wassen, aankleden, klaar.

Maar over een paar maandjes is dat voorbij. Dan gaat om zeven uur, tien over zeven de wekker. En gaan we om acht uur de deur uit. Ern ik ben al zo'n ochtendmens (niet, dus.) Ik kijk er nu al naar uit…