Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zondag 22-07: De zoete inval

Nu het eindelijk weer een beetje zomers weer is, komen er weer wat vriendjes van Rachel spelen. Jeremy is natuurlijk een geregelde bezoeker, hij laat geregeld zijn oudere vriendjes in de steek om met Rachel te spelen. Zo nu en dan komen wat van zijn vriendjes mee, bijvoorbeeld Dennis.

En dan is er Amber, een meisje van bijna drie, die hier ook een paar huizen vandaan woont. Een paar dagen geleden kwam ze Rachel voor het eerst tegen en sindsdien is ook zij een vaak geziene gast. Vanochtend hebben we een tijdje met Amber's moeder in de tuin gezeten, koffie gedronken en gepraat terwijl de meiden lol hadden. Ja, om de een of andere reden schijnt onze tuin steeds het verzamelpunt te zijn voor de kleintjes.

Vanmiddag zaten Rachel en Esther even naar de televisie te kijken en ik maakte van de gelegenheid gebruik om wat lege flessen en oud papier weg te brengen. En wie kom ik onderweg tegen: Jeremy en "Hier ben ik!" Amber. Ze liepen gezellig mee terwijl ik de spullen in de containers gooide. "Waar is je kindje?" vroeg Amber, die net als Rachel ook niet op haar mondje gevallen is.

"Die is thuis televisie aan het kijken," antwoordde ik.

"Wij ook televisie kijken!" verwoordde Jeremy de gevoelens van de twee, en ze stoven er vandoor. Nee, niet televisie kijken bij *hun* thuis, ze renden regelrecht naar onze tuin en door naar binnen.

Dus terwijl boven "K3 in de sneeuw" aanstaat, wordt de huiskamer gereorganiseerd. Ik heb even de mama's van de kinderen ingeseind van de gewijzigde plannen en ben daarna even achter de computer gekropen om het verhaal op schrift te zetten…