Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 21-08: Draakjes

Rachel is al een paar dagen niet lekker. Pijn in haar oor, wat hangerig, verhoging. Veel paracetamolpepermuntjes en knuffeltjes. De tuin is opgeknapt de afgelopen week – hoop onkruid weg, terras vergroot, en vooral veel opgehoogd – en de oorpijn weerhoudt Rachel er niet van om met Jeremy en andere kindjes lekker in de nieuwe tuin te spelen.

Vannacht had ze wel moeite met in slaap vallen. Althans, zo rond een uur of half elf werd ze wakker en daarna had ze moeite met in slaap vallen. Opstaan, plasje doen. Weer roepen voor plasje. Nog een keer roepen voor plasje. Ondertussen stonden wij op het punt om zelf naar bed te gaan.

Maar Rachel had duidelijk nog geen zin om te gaan slapen. Ik stond op het punt om na 'kusje, Poes kusje, en nu lekker gaan slapen' de kamer te verlaten, toen Rachel me weer terugriep.

"Iedere keer wanneer ik mijn ogen dicht doe zie ik een draak."

Een draak? Hoe komt ze daar nu weer bij?

"Wanneer je je ogen dicht doet, dan moet je Poes maar op de draak afsturen," zei ik, creatief en oplossingsgericht. "Dan doet Poes 'Miauw sis!' en krabt naar de draak. En draken zijn heel bang voor poezen, dus dan vliegt –ie weer heel snel weg."

"En waar gaat de draak dan naar toe?" vroeg Rachel, nooit om een vraag verlegen.

"Naar zijn vriendjes draak," vertelde ik.

"Hoe heten die draken?"

"Nou, de draak die bij jou kwam, die heet Teddy Draak." Rachel begon te giechelen. "En zijn vriendjes?"

"Die heten… Flappie Draak."

Meer gegiechel. "En hoe nog meer?"

"Eh… Flippie Draak."

"En hoe nog meer?"

"En Floppie Draak."

"En wat zeiden die draken?" vroeg Rachel.

"Nou, Teddy Draak zei tegen zijn vriendjes: 'Ik ben naar Rachel gevlogen en die had zo'n enge poes! Miauw sis deed die poes. En toen ben ik maar heel snel weer terug gevlogen'."

Dat verhaal had wel succes. Ik liet Rachel achter met Poes zodat zij het verhaal nog een keer aan Poes kon vertellen en liep weer naar boven, en naar bed…