Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Woensdag 21-03: Lente

Het is lente, hoewel je dat de laatste paar dagen niet zou zeggen: na een paar prachtige dagen vorige week zijn nu de maartse buien toegeslagen en hebben we de afgelopen dagen al onweer, hagel en natte sneeuw gezien. Maar ondertussen groeit en bloeit er van alles... en niet in het minst kleine Esther.

Vandaag heb ik haar voor het eerst echt zien kruipen. Tijgeren is nog steeds de meest snelle manier van voortbewegen en daar wordt dan ook het meest gebruik van gemaakt, maar de eerste voorzichtige kruipjes zijn gezet.

Vandaag ook het zevende tandje gesignaleerd: onderaan, naast de andere twee. Ja, het gaat goed met het purretje! Ze kijkt al met grote belangstelling naar de trap en dus vind ik het niet langer verantwoord om Esther alleen in de huiskamer te laten als ik Rachel boven aan het wassen ben.

Nu zit ze achter me, Knuffie is zojuist in de blokkenkar gedeponeerd en de houten blokjes worden aan een nauwkeurig onderzoek onderworpen. Duim in mond en de andere hand vrij om dingen te pakken en nader te bekijken. De wereld is groot, mooi en interessant.

En aan het eind van de dag heeft Esther zich, met hulp van oma en van mij, echt een poosje staand gehouden. Groot gejuich van Thea en ondergetekende, en ook van Rachel. Esther juichte op haar manier mee.