Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 17-2: "Heb je wel gehoord van de zeven, de zeven..."

Dat voorlezen, dus. Hoe we erbij kwamen weet ik niet, maar vanochtend kwam ineens het liedje van de Zevensprong langs. "Daar heb ik nog een boek over, dat daarover gaat," vertelde ik aan Rachel. "Wanneer je wat ouder bent, zal ik dat wel eens een keertje voorlezen." En toen dacht ik, tja, waarom niet eigenlijk?

Ik heb het boek dus gepakt en mee naar beneden genomen, met de gedachte dat als Rachel het niets vindt, ik het snel genoeg merk.

Nou, ze vond het wel wat. Lekker tegen mama aanzitten terwijk ik voorlees. Ze kan er nooit veel van begrijpen. Zo heeft ze nauwelijks een beeld van wat een klas is, laat staan 'de vijfde klas', weet ze nauwelijks wat een koets is, en heeft ze nog nooit gehoord van een hospita of van een brozem. Maar toch zit ze rustig bij me en luistert aandachtig.

En ik herlees op die manier een van de kinderboeken die bij ons in de kast staat, alsof je een oude vriend herontdekt, en op die manier hebben we er beiden lol aan.

Eens kijken hoe lang ze dit leuk vindt. En daarna hebben we ook nog "Het sleutelkruid" en "De tuinen van Dorr" en nog zo wat boeken...