Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zondag 16-09: Het verjaardagsfeestje van Poes

Ik hoorde Rachel al rommelen in haar kamer, vanochtend. Harald en de meiden waren al opgestaan en waren beneden bezig, terwijl ik er een luie ochtend van maakte: lekker een bad vol laten lopen, uitgebreid een bad nemen (een goed bad kun je gewoon niet haasten!) en daarna op m'n gemak afdrogen, aankleden en boven wat kleine dingen doen.

Ondertussen hoorde ik Rachel beneden dus bezig. "Poes is jarig," en Poes gaf dus een verjaardagsfeestje. Poes was aan het picknicken. Ik weet niet wat Rachel met picknicken heeft, maar het is al een hele tijd lang haar favoriete speel-onderwerp.

Even later hoorde Rachel mij boven in de weer. "Mama, kom jij naar beneden?" vroeg ze.

"Ja hoor, ik kom eraan."

Ik liep dus naar beneden, keek in Rachel's kamer en trof daar het volgende aan:

De gordijnen waren weer dicht – die had ik al eerder opengemaakt en had zij dus weer dichtgedaan. Het grote licht was wel aan, anders zag je natuurlijk niets. Alle poezen waren van het 'poezenplankje' (het matras dat achter haar bed staat, met een grand foulard erover) gehaald en waren netjes op de prinsessedeken neergezet. Elke poes had een bordje voor zich met wat te eten van het keukentje erop. Poes, zijnde de jarige, had een lekker stukje vis uit de koekenpan voor zich. "Poes geeft een feestje!"

Oh, het was prachtig! Die complete opstelling, Rachel ertussen… Natuurlijk moest ik ook gaan zitten. Tzimba, het knuffelpanthertje dat ik jaren geleden als 'kat-vervanger' heb gekocht toen we op vakantie gingen, mocht ook meedoen en kreeg ook wat te eten. Maar geen vis, want dat was voor Poes.

Wat een fantasie! Ik heb genoten van het tafereel, mijn dag was meteen helemaal goed.