Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

 

Vrijdag 16-2 De wereld vanuit Esther's perspectief

Oh, rondkruipen is zo leuk, mama. Er zijn zoveel mooie dingen om te zien. Touwtjes om vast te pakken en in je mond te stoppen, ballen en ballonnen om tegenaan te tikken en te kijken hoe ze rollen. Mama is eindelijk zo slim geweest om Knuffie nu steeds mee naar beneden te nemen en dat is fijn, dan kun je daar af en toe ook eens naar toe tijgeren om die beet te pakken.

Onder mama's bureau is van alles te beleven. Er staat daar zo'n mooi kastje waar knopjes aan zitten, maar als ik daar naartoe wil dan pakt mama me op en zet ze me ergens anders neer. Dat vind ik niet leuk en dat laat ik weten ook. WEEEEH.

Hetzelfde geldt voor al die touwtjes daar in de buurt, vooral die met zo'n stekkertje eraan. Dan word ik ook ergens anders neergezet. Weer WEEH.

Boven in de huiskamer is een ander mooi plekje, bij de TV-kast. Daar is zo'n rek met allemaal metalen stangetjes, waar van die mooie schuifjes in zitten. CD's of zo, heten ze. Als je je een beetje uitrekt kun je een van die schuifjes proberen te pakken.

Maar iedere keer als ik dat probeer, roept mama: "Esther, NEE." Wat ze daarmee bedoelt weet ik niet precies, maar het schijnt nogal serieus te zijn. Ik vind het heel interessant dat ze dat zegt en draai m'n hoofd eens om om haar goed te bekijken. Mama kijkt me aan maar zegt niet veel meer dan: "Hallo Esther, nee, daar mag je niet aankomen." Het zal wel. Maar wanneer ik me weer terugdraai naar die interessante schuifdingetjes en ze nog wat verder wil onderzoeken begint mama weer met "Nee!" en pakt ze me na een tijdje zelfs op om me ergens anders neer te zetten.

WEEH.