Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zondag 15-07: Esther

En dan Esther. Die kleine klauteraar heeft de poesfiets ontdekt. Kan er zelf ook opklimmen, hoewel voortbewegen en vooral sturen nog een grote uitdaging zijn. Stappen aan het handje van papa en mama gaat ook erg goed, maar los lopen is nog – letterlijk – een stap te ver.

En vandaag zijn we met beide dames naar Bal-lorig geweest. Voor Esther de eerste échte keer: ze was er wel 'ns eerder geweest, maar toen was ze nog zo klein dat ze voornamelijk in de kinderwagen lag te doezelen.

En ze vond het helemaal geweldig. Hier is ze, zoals gezegd, al een grote fan van de ballenbak, en dan is Bal-lorig natuurlijk helemaal geweldig. Een heel grote ballenbak, en een kleine die wat dieper was, met een glijbaan. Overal een soort van gymnastiekmatten op de vloer zodat je overal lekker kon kruipen. Een springkussen waar je lekker op kon stuiteren (bij Rachel overigens geen succes). Meer glijbanen. Ballen om beet te pakken en bij je mond te houden.

Vooral de glijbaan was bij Esther favoriet. Ze klauterde er steeds op – natuurlijk niet via het trapje, want dat was nog te moeilijk, maar op het onderste deel van de glijbaan zelf – en liet zich dan weer drie centimeter naar beneden glijden. Dat het de grootste glijbaan in het deel van de kleintjes was, deed er voor haar absoluut niet toe. Natuurlijk betekende het dat ik af en toe Esther van de glijbaan moest plukken om te voorkomen dat ze omver gegleden zou worden door de oudere kinderen, van een jaar of vier of zo. Maar zolang ik haar daarna weer liet glijden, was dat ook best.

Ja, Bal-lorig was een groot succes.